Afşin'de engelliler ebru sanatları sergisi açtı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde belediye ve halk eğitim merkezi tarafından hazırlanan “Engelleri Kaldırıyoruz” projesi kapsamında ebru sergisi açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2018 17:45
Afşin'de engelliler ebru sanatları sergisi açtı

Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde eğitim gören 8 kursiyer ebru sanatları kursu açtı. 83 eserin bulunduğu serginin açılışında konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Engelliler derken aslında onlara engelliler demek çok hoşuma gitmiyor. Çünkü o insanlar engelli değil, özel insanlar. Sergide özel insanlarımızın sanat eserleri var. Ben çok heyecanlıyım. Bugün sergiyi açacağız ve sergimiz 5 gün sürecek. Okullarımızdaki öğrencilerimizin de ziyaret etmesini istiyoruz. Bu hasadı elde etmek için bu tohumu ekmek, sulamak ve korumak gerekiyor. Afşin’de yaşayan özel insanlarımızın ürettikleri sanat eseri bunlar. Bu sergideki amacımız aileleri görsün gururlansın istedik ve tüm Afşin olarak biz gururlandık. Bu çocuklarımızın el emeği göz nuru sanat eserleri piyasaya çıktı. Ne mutlu bize o insanlara sahibiz, ne mutlu o insanlara hizmet ediyoruz, ne mutlu onların ailesine ki özel insanlara sahipler” dedi. 

afsinde-engelliler-ebru-sanatlari-sergisi-acti-1.jpg
Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ise yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: 
"Bu sergiyle aslında onların emeklerinin karşılığının hasadını yapıyoruz. Bu özel arkadaşlarımızı biz bir şekilde hayatın içerisine katmamız lazım. Hem kendileri için hem de kendilerinin aileleri için bu çok önemli. Biz bu günlere belki ihmallerle geldik ama hamd olsun ülkemizin gelişmesi neticesinde artık vatandaşlarımızın hiçbir kesiminin ihmal edilmesi, sosyal hayat dışarısına bırakılması mümkün değil. Devletimiz de son dönemde daha da önem vermeye başladı. Ben emeği geçen herkese, özel kardeşlerimize, bu güzel faaliyeti yapmaları için fırsat verenlere teşekkür ediyorum." 

İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.