Adıyaman; “Yeni dükkanlar ile sanayi rahatlayacak”

Yeni Nesil Auto İşletme Sahibi, Oto Tamir Ustası Yakup Adıyaman, gazetemize yaptığı açıklamada tamirciliğin adının kirlendiğini ve sanayinin sorunlarına bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2019 11:12
Adıyaman; “Yeni dükkanlar ile sanayi rahatlayacak”

HABER; EMRE BOZ

Piyasalardaki durağanlıktan oto tamir sektörünün de etkilendiğini söyleyen Yakup Adıyaman; “Kahramanmaraş’ta tamircilik sektörü genel piyasaların da etkisi ile birlikte çok iyi durumda sayılmaz. Sanayinin bir şehrin en güzel para dönen yeri olması gerekiyor ama şu anda durum tam tersi. Bundan birkaç yıl öncesinde cumartesi günü olduğu zaman kasadaki parayı saymayla uğraşırdık. Ama bugün geldiğimiz noktada kasada para durduramaz olduk. Sektörümüzde ilginç durumlar ile karşılaşıyoruz. Köyden gelen bir müşterimiz var. Aracını kontrol ettiğimizde triger kayışının değişmesi gerektiğini söyledim. Müşterimiz de 3 ay önce değiştirdiğini söyledi. Bizim esnafımız kendi adını lekeliyor. Sen dürüst olursan rızkın gelir. Esnafımızda iş takibi, sağlık karnesi işi yok. Müşteri tekrar geldiğinde ne işlem yaptığını bilmeyen tamircilerimiz var. Parçayı değiştirdiğini veya tamir ettiğini söyleyip işinin içine yalan katan esnaflarımız var. Esnafımızın işi doğru yaparak müşterisine güven vermesi gerekir. İnsanlarımızda şu anda kışa hazırlık telaşları var. Kış ayları yaklaşırken araçların periyodik bakımları yapılıyor. Aracı kış şartlarına hazırlarken antifriz şart. Kilometrenin dolmasına gerek yok, aracın yağının, filtresinin bakımdan geçmesi gerekiyor. Güvenli araç, güvenli sürüş demektir” dedi.

“DÜKKAN KİRASINA ÇALIŞIYORUZ”

Sanayide dükkan kiralarının çok yüksek olduğunu ve yeni dükkanların faaliyete geçtiğinde her alanda rahatlamalar olacağını belirten Adıyaman, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Sanayimizin yeni dükkanlara müthiş derecede ihtiyacı var. Yeni dükkanlara geçiş sağlandığı zaman eski bölümlerde gerçekten bir rahatlama olacak. Trafiği rahatlayacak, altyapısı rahatlayacak ve kiralar düşecek. Yeni dükkanlar ile eski dükkanların kirası hemen hemen aynı. Yeni dükkanlar açıldığında bizim kiralarımız da düşecektir. Tek beklentimiz, yeni dükkanların bir an önce faaliyete geçmesi. Buradaki sorunların bir kaynağı da hurda ve sahipsiz araçlar. Durum böyle olunca hırsızlıklar meydana geliyor. Dükkanım açık kalmazsa hırsız da girmez.  Sanayimizin çok sıkıntıları var, çözüm de var. sırayla hepsinin giderilmesini temenni ediyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.