ABD'den İran açıklaması!

ABD Genel Kurmay Başkanı Dunford, İran ile yapılan nükleer anlaşmaya ilişkin aldığı brifingler de, bu ülkenin anlaşmaya uyduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2017 13:44
ABD'den İran açıklaması!

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Kuzey Kore'de Pyongyang ile Washington arasındaki hararetli siyasi atmosferi yansıtan askeri hareketlilik gözlemlemediklerini söyledi.

Orgeneral Dunford, ikinci kez Genelkurmay Başkanı olarak atanmak üzere ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesinde senatörlerin sorularını yanıtladı.

ABD ile Kuzey Kore arasındaki karşılıklı tehditler üzerine değerlendirmesi sorulan Dunford, şu ifadeleri kullandı: "Biliyorsunuz politik alan oldukça hararetlenmişken, Kuzey Kore kuvvetlerinin konumlarında herhangi bir değişiklik görmedik. Elbette ki herhangi bir provokasyon ve çatışmaya karşı kuvvetlerimizi konumlandırmış durumdayız. Aynı zamanda müttefiklerimiz Güney Koreliler, Japonlar ve kuvvetleri ile bölgedeki Amerikalıları korumak üzere tüm tedbirleri almış durumdayız. Ancak hararetli siyasi atmosferin yansıması olabilecek bir askeri hareketlilik görmedik henüz."

Pasifik bölgesinde şu an için ABD için en büyük tehdidin Kuzey Kore olduğunu savunan Dunford, 2025 yılı sonrasında ise ABD için en büyük tehdidin Çin haline geleceğini ileri sürdü.

Pyongyang yönetimine karşı Washington’un halihazırda diplomatik ve ekonomik araçları kullandığına dikkati çeken Dunford, "Askeri boyutta Dışişleri Bakanının (Rex Tillerson) başını çektiği Kuzey Kore'ye yönelik ekonomik ve diplomatik baskı kampanyasına tam destek vermeye hazırdır." şeklinde konuştu.

İRAN NÜKLEER ANLAŞMAYA UYUYOR

Kongre'deki oturumda Dunford'a sorulan diğer bir konu da ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın zamanda hakkında adım atacağını duyurduğu İran ile P5+1 ülkeleri arasında 2015'te yapılan nükleer anlaşma oldu.

Dunford, oturum öncesinde kendisine iletilen sorulara verdiği yazılı cevaplarda konuyla ilgili olarak Tahran yönetiminin nükleer anlaşmaya uyduğunu ifade etti.

Ayrıca Dunford, "Aldığım brifingler İran'ın JCPOA (İranla imzalanan Ortak Kapsamlı Eylem Planı) kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirdiğini gösteriyor." ifadesini kullandı.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.