9 yaşındaki Ebrar, pandemi döneminde kitap yazdı

Kahramanmaraşlı 9 yaşındaki Ebrar Çolak, korona virüs (Covid-19) salgını kısıtlamalarını fırsata çevirerek, hayal dünyasını kitaba dönüştürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2021 19:06
9 yaşındaki Ebrar, pandemi döneminde kitap yazdı

Ailesinin görevi gereği Nevşehir’de yaşayan, Eğitimci-Yazar baba Harun Çolak, öğretmen Tuğba Çolak ailesinin 3 çocuklarının en büyüğü olan Ebrar Çolak, kısıtlama zamanlarında evde kaldığı ve 6 ayda hazırlandığı ‘Altın yumurta avcıları’ isimli ilk hikaye kitabını okurlarıyla paylaştı.

Tüm dijital platformlarda yayınlanan, kitapçılarda ve internet üzerinden satışa sunulan ‘Altın yumurta avcıları’ hikaye kitabının 48 sayfadan oluştuğunu ve şimdiden ikinci kitabı için hazırlıklara başladığını söyleyen Ebrar Çolak, “Resimli maceralı ve komik bir çocuk kitabı yazdım. Hikayemdeki resimleri arkadaşlarım boyasın diye siyah ve beyaz yaptırdım. Hem okuyacakları aynı zamanda istedikleri renge boyayabilecekleri kahramanları bu kitapta onlara sunuyorum. Anlatacak maceralar kafamda birikmişti. Bunları benim gibi çocuklarla paylaşmak için yazdım. Korona virüsün bütün çocukları etkilediği şu günlerde, arkadaşlarıma okula gidemesek de evde olsak da bir şeyler yapabileceğimizi göstermek istedim. Amacım onların kitabımı okuyarak gülmelerini sağlamaktır” dedi.

Kitap okumayı çok sevdiğini dile getiren Çolak, “Okumayı öğrendikten sonra her gün bir kitap okuyordum. Hikayeler beni çok etkiliyordu. Bir gün aklıma kitap yazma fikri geldi. Ben de okuduğum kitaplardaki gibi hikayeler anlatabilirdim. Hatta yazabilirdim. Birkaç gün düşündüm ve hikayeme bir isim buldum, ‘Altın Yumurta Avcıları.’ Kardeşlerimi, anne ve babamı da birer hikaye kahramanı gibi düşündüm. Başladım yazmaya. Günlerce kağıtlara notlar aldım. Her gün birkaç sayfa yazıyordum. Yazdıklarım bittikten sonra onları bilgisayara aktardım. Resimler yapıldı ve hikaye kitabımı yayınladım. Pandemi döneminde evde bulunduğum sürede altı ay gibi bir zamanda yazdım. Ben Nevşehir'de yaşıyorum. 75. Yıl İlkokulu'na gidiyorum. Kitabımı da Nevşehir'de yazdım. Kitabım İstanbul'da basıldı. Kitabım internette ve bazı kitapçılarda satılmaya başladı. Öğretmenime, okul müdürüme ve müdür yardımcılarımıza hediye ettim. Çok sevindiler ve beni tebrik ettiler. Sosyal medyadan olumlu sözler duydum. Okullara kitabımı nasıl yazdığımı anlatmam için davet edildim. Bütün arkadaşlarıma kitabımı okumasını tavsiye ederim. Kitaplarımın devamı gelecek” diye konuştu.

kahramanmarasli-minik-ebrar-9-yasinda-ilk-kitabini-yayimladi.jpg

KAYNAK: Sha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.