7 ilçeye toplam 150 bin metre doğalgaz yatırımı

Kahramanmaraş’ın toplamda 7 ilçesine toplamda 150 bin metre doğalgaz yatırımı yaptıklarını söyleyen ARMADAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, abonelik alacak olan vatandaşların ARMADAŞ yetkili firmaları tercih etmeleri konusunda uyardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2020 15:12
7 ilçeye toplam 150 bin metre doğalgaz yatırımı

ARMADAŞ’IN 2019 YILI YATIRIMLARINI ANLATIR MISINIZ?

Armadaş, 2019 yılında Merkez ilçeler, Elbistan, Afşin, Pazarcık, Göksun ve Çağlayancerit ilçelerine toplam 150.000 metre doğalgaz yatırımı yapmıştır. Bu yatırımla birlikte yaklaşık 25.000 konuta daha doğalgaz ulaştırılmış oldu.

ŞU ANA KADAR KAÇ KONUTA VEYA KAÇ KİŞİYE DOĞALGAZ ULAŞTIRILMIŞ OLDU?

Armadaş, 2006 yılından bu yana şehrimizde faaliyet göstermektedir. Şu ana kadar yapmış olduğumuz yatırımlarla birlikte yaklaşık 195.000 konuta doğalgaz ulaştırılmış oldu. Bu konutların 155.000 i abone olmuş ve gaz kullanmaktadır.

ARMADAŞ’IN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ İLKESİ NASILDIR?

Şirketimiz, şehrimizin tek doğalgaz dağıtımı yapan firmasıdır. Buna rağmen tekel firma gibi davranmamaktadır. Amacımız tüm kullanıcılarımıza kesintisiz ve sorunsuz gaz kullandırmaktır. 13 yıldan beri de bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

 Müşterilerimizden gelen talepler süresi içerisinde cevaplanmakta ve çözüm odaklı çalışmalar yapılmaktadır. Müşterilerimizden gelen şikayetler kategorilere ayrılarak daha sonraki zamanlarda bunları nasıl azaltabiliriz şeklinde çalışmalar yapılmaktadır. 

GEÇEN YILA GÖRE DOĞALGAZ FİYATLARINDAKİ ARTIŞLARDAN SÖZ EDEBİLİR MİSİNİZ?

2018 Aralık ayında Konutlarda doğalgazın metreküp fiyatı : 1,43 TL(kdv dahil), 2019 Kasım ayındaki doğalgazın metreküp fiyatı :  1,80 TL (kdv dahil), Buradan da görüleceği gibi geçen yıl Aralık ayına göre artış %25,8 olmuştur.

ŞEHRE GENEL OLARAK BAKTIĞIMIZDA HANGİ İLÇE DOĞALGAZI DAHA YOĞUN OLARAK KULLANMAKTADIR? SIRALAMA YAPABİLİR MİSİNİZ?

Doğalgaz kullanan ilçelerimiz içerisinde en yoğun kullanan ilçemiz Onikişubat’tır. Bunu sırasıyla Dulkadiroğlu, Elbistan, Afşin, Pazarcık ve Türkoğlu ilçeleri takip etmektedir. Göksun ve Çağlayancerit ilçeleri ise Aralık ayından itibaren doğalgaz kullanmaya başlayacaklardır.

DOĞALGAZ KULLANIMININ AVANTAJLARI NELERDİR?

Artık bu konuda ülkemizde doğalgazın avantajlarını bilmeyen kalmadı.  Ancak en önemli iki avantajından bahsetmek gerekirse, bunlardan en önemlisi hava kirliliğini azaltmasıdır. Diğeri ise tüm yakıtlara göre daha ekonomik olmasıdır.

HER TALEP EDEN VATANDAŞA DOĞALGAZ VERİYOR MUSUNUZ?

Eğer vatandaşın sokağından doğalgaz hattı geçiyorsa tapu, kimlik ve dask sigortasıyla birlikte gelenlere abonelik veriyoruz. Sokağında doğalgaz hattı yoksa, imar açısından da bir engel olmaması şartıyla yatırım programına alıp doğalgaz hattını çekiyoruz.

DOĞALGAZ AÇMA KONUSUNDA YOĞUNLUK YAŞIYOR MUSUNUZ?

Tabii ki dönemsel yoğunluklar yaşıyoruz. Bu da gayet doğaldır. Çünkü, yıllık olarak almış olduğumuz yeni abone sayısı 25.000 civarındadır. Bu sayının yaklaşık 13-14 bini yani yarısından fazlası Ekim ve Kasım aylarında başvuru yapmaktadır. Dolayısıyla bir yoğunluk yaşanmaktadır.  Bu durumu her yıl yaşadığımızdan dolayı bizler bu durumlara karşı tedbirlerimizi almaktayız. Kontrol mühendislerimiz gerektiği durumlarda gece yarılarına kadar ve hafta sonları da dahil olmak üzere tesisat kontrolüne çıkmaktadır.

Burada özellikle vurgulamak istediğim hususu şudur. Gaz açma işlemlerimiz randevu sistemi ile yapılmaktadır. Yani başvuru sırasına göre yapılmaktadır. Bazı tesisatçı firmalar randevu başvurusunda bulunmuyor ve vatandaşlarımız da günlerce gaz açımı beklemektedir. Biz firma olarak, yasal süresi olan 10 gün içerisinde vatandaşın taleplerini yerine getirmekteyiz. Bunun dışındaki beklemelerin sebebi tesisatçı firmalardır. Bunu özellikle vurgulamak istedim.

AYRICA EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR HUSUS VAR MIDIR?

Abonelerimize özellikle dikkat etmeleri gereken bir hususu belirtmek istiyorum. Evlerinde ve işyerlerinde yaptıracakları tesisatlarını Armadaş’tan yetki almış olan firmalara yaptırmaları gerekiyor. Sorun yaşamamak ve ileride haklarını arayacakları bir muhatap bulabilmek için bu hususa dikkat etmeleri kendi faydalarına olacaktır. Ayrıca diğer önemli bir hususu belirtmek istiyorum. Enerji tasarrufu için, kombi ve kazanların yıllık bakımlarını kesinlikle yaptırsınlar. Evlerinde oda termostatı veya peteklere termostat taktırmaları halinde en az %15-20 oranında tasarruf sağlayacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.