65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kahramanmaraş'ta Ücretli Mi Oldu?

Uzun yıllardır Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlar için tüm toplu taşıma araçlarında ücretsiz yolculuk hakkı sağlanıyordu. Ancak son dönemdeki ekonomik kriz ve artan akaryakıt maliyetleri, bu uygulamanın sona ermesine neden oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2023 10:04
65 Yaş Üstü Ücretsiz Ulaşım Kahramanmaraş'ta Ücretli Mi Oldu?

Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Manisa, Burdur, Aksaray gibi büyükşehirlerde yaşayanlar için toplu taşıma ücretleri artış göstermiş, ardından da 65 yaş üstü vatandaşlardan da ücret talep edilmesi gündeme gelmişti.

Ülkemizde 2014 yılından itibaren yürürlükte olan Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği sayesinde 65 yaş ve üzeri Türk vatandaşları toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanabiliyordu. Ancak bazı illerde bu durum değişti. Kahramanmaraş'ta ücretli oldu mu?

Demiryolları, denizyolları, belediyeler ve yetkilendirilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma hakkı olan altmış beş yaş üstü vatandaşlar için Burdur ve Aksaray illerinde yeni bir dönem başlıyor.

Burdur'da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik ücretsiz binişlerin sona ereceğini duyurdu.

15 Ekim 2023 tarihinden itibaren Burdur'da yaşayan yaşlı vatandaşlar artık toplu ulaşımda ücret ödemek zorunda kalacaklar.

Benzer şekilde Aksaray'da da 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik ücretsiz taşıma hizmeti sona eriyor. Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, Türkiye genelinde de geçerli olacak şekilde 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınmasının sona ereceğini duyurdu.

Bu kararın alınmasındaki temel neden, devletin 65 yaş üstü vatandaşlara sağladığı maddi desteğin yetersiz kaldığı düşüncesi olarak açıklandı. Söz konusu uygulamanın tüm Türkiye'ye yayılıp yayılmayacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.