6 yılın mücadelesi meyvesini verdi

Türkiye Emekliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı’nın 6 yıldır mücadelesini sürdürdüğü, tüm olumsuzluklara rağmen emeklileri ev sahibi yapmak için verdiği uğraş meyvesini vermeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2021 18:38
6 yılın mücadelesi meyvesini verdi

9 Nisan Cuma günü yapılacak olan kura çekilişinin ardından emekliler kısa sürede evlerini teslim alabilecek.

Türkiye Emekliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, TOKİ’den konut sahibi olabilmek için, ilçeler dahil toplamda 10 bin kişinin başvuru yaptığını belirterek, ev kuralarının 9 Nisan Cuma günü yapılacağını belirtti. Geçen 6 yıl içerisinde bir çok zorluklarla karşılaştıklarını belirten Nalbantbaşı, “Kahramanmaraş Emekliler Derneği’nin çabaları meyvesini verdi. Bu konutlar sadece emeklilere aittir. Çevre düzenlenmesinin ardından tüm kontroller yapıldıktan sonra konutlar sahiplerine teslim edilecek” dedi.

“OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN PES ETMEDİK”

Nalbantbaşı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konut müjdesini bize 6 yıl önce Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından 20. Olağan Kongremizde verilmişti. Emeklilere 220 TL taksitle 240 ay vadeli konut sözü verildi. Bunun üzerine Türkiye Emekliler Derneği 81 ilde talep toplayarak valilik aracılığıyla TOKİ’ye ihtiyaçlarını bildirdi. Bazı illerde arsa olmadığı için bizden arsa istediler. Araştırmamız sonucunda TOKİ’ye Ferhuş Mahallesi’nde 165 dönüm imara girmiş bir arsa sunduk. Bunun altyapı çalışması 3 yıl zamanımızı aldı. O dönemde doların yükselmesinden, enflasyon farkından müteahhit konutları yarım bıraktı. Sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan emeklilere konut konusunu kendi sorumluluğuna aldı ve evsiz emeklilerimize yeniden konut sözü verildi.

dc220a73-c509-4e52-bf79-76d1fa6159dd.jpg

“CELALETTİN GÜVENÇ BEYİN BÜYÜK KATKISI OLDU”

Cumhurbaşkanımızın da söz vermesi her şeyi tamamıyla kolaylaştırdı. Talep fazla olduğu için konutlar kura ile belirlendi. Toplamda 624 konutumuz var. Bu konutlardan 124 tanesi 3+1, 500 tanesi ise 2+1 şeklinde. Bu işin olmasının ana sebeplerinden biri de TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç’tir. Sayın vekilimize emekliler olarak çok ama çok teşekkür ediyoruz. Kendisi bu iş için uzun bir süre uğraştı.

2c2a96d3-03c9-48d3-b60a-6e765aefb52e.jpg

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.