“2019 yılında 2018’in yansımalarını göreceğiz”

Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Özdal Çuval A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdal; “2018 zor bir yıl oldu, 2019 yılında da yansımaları ile karşılaşacağız” dedi. Sorularımızı yanıtlayan Özdal, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2019 13:27
“2019 yılında 2018’in yansımalarını göreceğiz”

2018 YILI EKONOMİ ANLAMINDA NASIL GEÇTİ? BU KONUDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

2018 yılı genelinde içinde bulunduğumuz bir takım durumlardan dolayı bütün sektörlerde bir daralma oldu. Özellikle plastik ve ambalaj sektöründe bir kısım sorunlar ile karşı karşıya kaldık. Hammaddesini çuval ile pazarlayan firmaların durağan süreçlerinden dolaylı olarak biz de etkilendik. Gübre ve ilaç sektörü malzeme alımı yapmadı. Ellerindeki stokları kullanma yoluna gittiler. Şeker fabrikalarının içinde bulunduğu durumu zaten söylemeye gerek yok. Yerli ekonomimize katkı sağlamak ve iş ağımızı genişletmek amacı ile içinde bulunduğumuz durum, yurtdışı Pazar arayışımızı genişletmemize neden oldu. Genel olarak 2018 yılı bu durumlar göz önüne alındığında zor bir yıl oldu. 2019 yılının da 2018 yılının yansıması şeklinde geçeceğini öngörüyorum. Ancak paranın reel sektördeki işlem hacminin artması için faiz oranlarının düşürülmesini bekliyoruz. İktidarın imalat sektöründe bulunan yatırımcıların önünü açacak ve destek olacak projeleri yapması durumunda bu gibi sıkıntıların kalıcı olarak önüne geçilecektir. İçinde bulunduğumuz durum kolay atlatılacak bir durum gibi görünmüyor. Yatırımlarımıza ara vermeden üretimlerimize devam ediyoruz ama pazarlama ve satış konusunda sıkıntılar çekmeye de devam ediyoruz. Biz sektörü canlı tutmak ve geliştirmek adına yatırımlarımıza devam ettik. 2017-2018 yıllarında Pazarcık ve İstanbul tesislerimizde 2 milyon Euro değerinde yatırım yaptık. Pazarcık’ın ekonomisi bizim için çok önemli bir konumda ve bu doğrultuda yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz.

PAZARCIK EKONOMİSİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Pazarcık ekonomisi doğru değerlendirildiği zaman Kahramanmaraş’ımızın en değerli ekonomisine sahip olan ilçelerimizden bir tanesi Pazarcık olacaktır. İlçemizdeki hemen her haneden bir kişi yurtdışında ikamet ediyor. Bizim insanımız içinde bulunduğumuz sürece kadar yatırımlarını her zaman Pazarcık’tan yana tercih etti. Pazarcık’ta yerel ekonomi son zamanlarda biraz problemli gibi gözüküyor. Pazarcık nüfusumuzun büyük çoğunluğu yurtdışında. Yurtdışındaki vatandaşlarımız yatırımlarını Pazarcık’a yapıyorlardı. Ama son zamanlarda yatırım yapacakları sermayelerini bekletmeye başladılar. Bu insanların yatırımlarını Pazarcık’a taşımak için özel bir çalışma gerekiyor. Pazarcık’ta altyapı yatırımları doğru bir şekilde yapıldı. Üstyapı yatırımlarında da geliştirmeler devam etmeli ve insanlarımızın göz zevklerine hitap edecek, hoşuna gidecek yatırımlar tercih edilmeli. Yönetim tarafı ne olursa olsun Pazarcık’ta iki tarafa da eşit yaklaşılmalı ve gönül kazanılmalı. İlçe ekonomisinin büyümesi için yaklaşımlara dikkat edilmeli. Bu da ilçemizdeki STK’lar ile belediyemizin birlikte hareket etmesiyle olur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.