2018 yılında turizm ekonomiyi de canlandıracak

Otel Germanicia Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli 2017 yılı turizm ve ekonomisini değerlendirdi. Gökhan Büyükdereli, “Sağduyulu, akıl ve bilgi sahibi olmamız gerekiyor” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2018 10:10
2018 yılında turizm ekonomiyi de canlandıracak

2017 YILI EKONOMİSİ NASIL GEÇTİ?

2017 yılı çok belirsiz ve zorlu geçti Türkiye’nin jeopolitik sıkıntıları yıla damgasını vurdu. Bizim bulunduğumuz yer imkânsızı imkânlı, imkânlıyı imkânsız yapabilir. Çok stratejik çok yönlü ilişki ve iletişim gerekiyor bu yüzden sağduyulu, akıl ve bilgi sahibi olmamız gerekiyor.

OTELCİLİK 2017 YILINDA TERCİH EDİLEN BİR SEKTÖR OLDU MU?

2017 yılı otelcilik sektörü için %35’lik bir küçülme yılı oldu. Kahramanmaraş iş hayatıyla canlanırken konaklamanın temel unsurunu bu iş hacmi oluşturuyor bu yüzden ekonomi dalgalanmaları şehrimizdeki otelleri vurdu. Ayrıca maliyet unsurlarının çok yükselmesi fiyatları artırmamız çok büyük bir problemdir.

2018 YILINDAN BEKLENTİ VE ÖNGÖRÜLERİNİZ NELERDİR?

2018 yılı için turizm platformu çatısı altında biz oteller ve seyahat acenteleri yapı çalışması oluşturduk. ayrıca turizm il müdürlüğü, büyükşehir belediyesi, ticaret odası, DOĞAKA gibi kurumlarla irtibat ve ilişki içerisinde Kahramanmaraş’ın sadece iş konaklaması değil, turist konaklamasını artırmak için kültür turlarına yönelik tanıtım yaparak Kahramanmaraş’ta gezilecek yerlerin belirlenmesi destinasyon çalışması yaparak bir günlük, 2 günlük, 3 günlük şeklinde gezi rotası oluşturmaya çalışıyoruz. Büyük tur şirketlerini Kahramanmaraş’a çağırarak misafir edip tanıtıyoruz umarım 2018 ve sonraki yıllar çok daha verimli olacağız.

2017 YILINDA ŞEHRİMİZ İÇİN TURİZM FAALİYETLERİ NASIL GELİŞTİ GÖRÜŞLERİNİZ?

2017 yılında Kahramanmaraş‘ta biten konaklar, mutfak müzesi, panorama müzesi, yedi güzel adam müzesi, kapalı çarşı restorasyonu yollar ve alt yapı, teleferik gibi küçüklü büyüklü birçok projenin yapımı tamamlandı. Bunlar güzel şeyler kültür turizmi için olmazsa olmazlar ve daha çok şeyler yapılmalı ve doğru işletmecilere teslim edilmeli. Turizm vizyonu olan işletmelere verilmeli diye düşünüyorum. Bu işin paydaşları olarak turizm platformu olarak kurum ve kuruluşlara aynı mesafede ve birleştirici bilgi paylaşımını sağlayarak doğru yol haritasını çıkarmayı amaçlıyoruz.2018 yılının herkese sağlık bolluk, bereket ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.