12 Şubat kahramanlığın ruhudur

Şanlı tarihi kahramanlık öyküleriyle dolu olan aziz milletimiz, manevi değerlerini ve bağımsızlığını her şeyin üzerinde tutmuş ve kahramanlığına kahramanlık katmıştır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2019 13:45
12 Şubat kahramanlığın ruhudur

Kurtuluş savaşı yıllarında ülkenin ilk bağımsızlık fitilini ateşleyende bu coğrafyanın insanları olmuştur. Şehrimizin 12 Şubat 1920’de verdiği mücadele de buna bir örnektir.

Kendinden kat ve kat üstün düzenli bir orduya karşı verdiği mücadeleyle Maraşlı Kahramanlığını adeta tescillemiş ve ruhunu bulmuştur. Damarlarında bağımsızlığın verdiği o asil kanı taşıyan atalarımız, 22 gün 22 gece süren destansı mücadele sonunda düşmana aman diletmiş ve geldiği yere göndermiştir.

Bu mücadele kurtuluş savaşının fitilini ateşlemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda temel taşlarından biri olmuştur. Kurtuluş mücadelesinde vatanını, milletini ve bağımsızlığını her şeyin üzerinde tutan atanın torunları 15 Temmuz’da aynı düşünceyi ortaya koymuştur. Dün olduğu gibi bugün de bu millet vatanını, bayrağını ve birliğini savunmaya hazırdır.

Tarihin her safhasında olduğu gibi bu aziz millet vatanını ve toprağını korumak uğruna canını feda etmeye her daim hazırdır.

Bugün de ülkemiz bir çok konuda adeta kurtuluş mücadelesi vermektedir. Dört bir yandan çevrilmek istenen bu cennet vatanı bölmeye ve parçalamaya kimsenin gücü yetmez.

Yönetimimizle tarihini yeniden okuyan ve yeni tarihler yazmak için yola çıkan bu millet, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemiyle daha güçlü yarınlara doğru emin adımlarla ilerliyor.

Bizlerde her konuda devletimizin ve milletimizin yanında dimdik durmaya devam edeceğiz.

12 Şubat ruhunu diri tutmak adına bizler de üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bu kapsamda 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde geleceğimiz olan çocuklarımıza bayrak sevgisini aşılamak adına 12 bin adet ay yıldızlı bayrağımızı dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konudaki teveccühleri de bizleri ayrıca mutlu etmektedir.

Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, kurtuluş savaşı şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.