12 milyon emekliyi ilgilendiren haber! Ödeme tarihleri belli oldu!

Türkiye’de emeklileri ilgilendiren önemli bir gelişme var. Aylardır beklenen ödemeler yapılacak. 12 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren bilgiler haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2020 15:17
12 milyon emekliyi ilgilendiren haber! Ödeme tarihleri belli oldu!

Türkiye’de emeklileri ilgilendiren önemli bir gelişme var. Aylardır beklenen ödemeler yapılacak. 12 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren bilgiler haberimizde.

2020 yılının 3. Çeyreğine girildi. Emekliler ikinci promosyon ödemelerinin ne zaman yapılacağını şimdiden sorgulamaya başladı bile. Emekli promosyonları ne kadar ve hangi tarihte yatırılacak? 2020 emekli promosyon ödemeleri ile ilgili detaylar.

503897.jpg

2020 yılı emekli promosyon ödemeleri yılda 2 defa yapılıyor. 2020 yılının ilk promosyon ödemesi Şubat ayında yapılmıştı. İkinci ödemenin ne zaman yapılacağını merak eden emekliler, miktarı da sorgulamaya başladı. Emeklilere promosyon ödemeleri emekli maaşını alacağınız banka ile yapacağınız anlaşma ile alınıyor. Yani 3 yıl boyunca aynı bankadan emekli maaşınızı alacağınızı taahhüt ettiğinizde size yılda 2 defa emekli promosyon ödemesi yapılıyor.

Hangi emekliler promosyon ödemesi alabiliyor? Emekli promosyonu almanın şartı nedir?

Emekli aylığı bağlanan herkes seçtiği ve 3 yıl boyunca bankayı değiştirmeyeceğini taahhüt ettiği banka aracılığıyla promosyon ödemesi alabiliyor. Bunun dışında bir şart bulunmuyor. Ödemenin mantığında bankanın emekli müşterileri bağlaması ve bankasında tutması var.

2020 yılının emekli promosyonlarının 2. ödemeleri ne zaman?

Hükumete yakın medya organına göre emekli promosyon ödemeleri 3 yıl taahhüt süresi dolanlar istedikleri bankadan 3 yıl kalma taahhüdü ile ikinci promosyon ödemelerini alabilecek. 2017 yılında da 3 yıl bitince ikinci ödemeyi alacak. Örneğin; 2018 yılında promosyon ödemesi alan bir emekli 2021’de ikinci promosyonu hak edecek. Promosyon ödeme tarihleri bankadaki başvuru tarihinize bağlı olarak değişiyor. Bankanızı arayarak taahhüdünüzün üzerinden ne kadar zaman geçtiğini ve hak edinişinizin gelip gelmediğini sorabilirsiniz.

Banka değişikliği yapılabilir mi?

Evet banka değiştirebilirsiniz taahhüdünüz bittiği zaman. Ancak taahhüt devam ederken de banka değiştirmeniz mümkün. Aldığınınız emekli promosyonlarını iade etmeniz gerekiyor. Ardından farklı banka seçimi yapabilirsiniz.  

Banka değişikliği nasıl yapılır? E-devlet üzerinden değişiklik yapabileceğiniz gibi, banka şubesine giderek şube üzerinden de emekli promosyonu alacağınız bankayı değişikliği yapabilirsiniz.

Emekli promosyonu olarak ne kadar ödenecek? Emekli maaşı bin 500 ile 2 bin 500 lira arasında olanlar en az 625, 2 bin 500 liranın üstünde olanlar ise en az 750 lira alabiliyor. Kampanyalarla tutar artabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.