'Zafer Cumhur İttifakı'nın'

Vekil listelerini ve parti çalışmalarını gazetemize değerlendiren Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Kahramanmaraş Başkanı Yemliha Öksüz, verimliliğe dikkat çekti ‘vekiller ile arıcının eğitimini konuşacağız’ dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2018 13:26
'Zafer Cumhur İttifakı'nın'

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Muhalefet partilerini net bir şekilde eleştiren Başkan Yemliha Öksüz, ‘9 yıldan beri yöneticiyim şu kapıdan içeri hiçbir muhalefet partili girmedi. Halimizi hatırımızı sormadı’ dedi. AK Partinin vekil listelerini ise övgüyle değerlendirdi. Öksüz şöyle konuştu:

“Benim açımdan AK Partinin aday listesi gayet başarılı. Ancak konuştuğumuz görüştüğümüz dostlarımızdan her birinin kendi adayı vardı. Bu isimler listeye giremeyince kırgınlar küskünler oldu. Tabi bu doğal bir durumdur. Yani 8 kişilik listeye 100’den fazla adam başvurursa herkes giremez.

Mahir Bey liste başıdır değişmez. Ahmet Özdemir, il başkanlığı seçiminden bir gün önce görevden alınmasının hikmeti de ortaya çıktı. Tabi böyle bir durumda küskünlük yapmaması da bu göreve ne kadar layık olduğunun göstergesidir.

Celalettin Güvenç’ e ve İmran Bey’e çok sevindik. Kendileri defalarca bizi ziyarete gelmişlerdir. Her ikisine de 24 saat ulaşma şansımız var. Sanırım Ankara’da bu iki ismin halk nezdinde ki değerini görmüştür.

Listede ki diğer isimleri tanımıyorum. İleriki süreçte ümit ederim onlarla da tanışırız.”

SİYASETİN İLGİLENMEDİĞİ İŞLER SAHİPSİZ KALIYOR

Vekillerden Kahramanmaraş’a yapılan yatırımları takip etmelerini ve yeni yatırımlar kazandırmalarını isteyen Başkan Yemliha Öksüz, verimliliğe dikkat çektiği konuşmasında arıcının Avrupa standartlarında çalışmasını istedi. Öksüz,

“Siyasetle ilgilendiğimiz bunca zamanda şunu gördüm ki politikacıların takip etmediği işler, planlar, hedefler yarım ve gariban kalıyor. Bizde ve diğer başka işlerde de bu böyle. Milletvekilinin sorup ilgilendiği ve takip ettiği işler hızlı ilerliyor. Kalan işlerimiz olsa da olur olmasa da mantığıyla devam ediyor.

Seçilecek olan vekillerimizde eğer yapılan yatırımları takip etmez ve şehrimize yeni yatırımlarda kazandırmak için mücadele etmezlerse şehir halkı olarak bizim işimiz zor. Vatandaşı olarakta ülkemizin işi zor.

Bizim en büyük problemimiz verimlilik. Senelik bin ton bal üretiyoruz. Çok az masrafla bu üretimi 2 bin tona çıkarabiliriz. İhtiyacımız olan çiftçiyi eğitime ikna etmektir. Hepimiz arıcıyız ama çocuklarımız arıcılık yapmak istemiyor çünkü bir kazanç göremiyorlar. Oysa Avrupa standartlarında bilinçli bir şekilde yapılırsa bu işten para kazanılabilir. Bu meseleleri siyasetçilerle konuşacağız. Bilinçlendirme çalışmaları yapılmasını isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

ZAFER CUMHUR İTTİFAKININ

Kahramanmaraş’ta ve yurt genelinde seçim sonuçları hakkında tahminde bulunan Başkan Yemliha Öksüz’e göre seçim cumhur ittifakının ve AK Partinin kesin zaferiyle sonuçlanacak. Öksüz, Konuyla ilgili şu tespitler de bulundu:

“9 yıldır bu birlikte yöneticilik yapıyorum. Daha hiçbir muhalefet partisinin buraya gelip te bizimle memleket meselesi konuşmadı. ‘Halin nasıl? Derdin ne?’ diyen olmadı. Benim tavrım muhalefete karşı nettir. Hükümet partisinin adamları gelipte halimizi soruyor. Ancak muhalefetin adamı şu kapıdan içeri girmiyor. Bu şartlar altında cumhur ittifakı hem bu şehirde tüm vekilleri alacaktır ülke genelinde de net bir zafer kazanacaktır. Çünkü muhalefetin hali ortada.

Yine de net konuşmak adına Kahramanmaraş’ta AK Parti 7 vekil alır. MHP’de 1 tane alır. Bu denklemde eğer HDP CHP’ye destek verseydi CHP 1 vekil çıkarabilirdi ancak ittifak edemediler ve herkes kendi başının çaresine bakacak. O nedenle CHP çıkaramaz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.