Adaylara Son Uyarı: Seçim Yayın Yasakları Başladı!

YSK, seçim yasaklarını belirledi. Yarın saat 18.00'e kadar propaganda, gece yarısından itibaren ise siyasi reklam, haber, tahmin ve yorum yasak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2024 10:25
Adaylara Son Uyarı: Seçim Yayın Yasakları Başladı!

YSK, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31'inci maddesi kapsamında siyasi reklamlara ilişkin usul ve esasları belirledi. Bu karara göre, yayın yasakları bu gece itibarıyla başlayacak ve 31 Mart Pazar günü oy verme saati YSK tarafından açıklanana kadar devam edecek.

Televizyonlar, radyolar ve tüm yayın organları, bu süre zarfında siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorumlar yapamayacaklar. Ancak, seçime katılan siyasi partilerin ve adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetleri, yarın saat 18.00'e kadar yayınlanabilecek.

RTÜK de bu konuda uyarıda bulunarak, YSK kararları gereği bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanmasının yasak olduğunu ve medya hizmet sağlayıcı kuruluşların yarın saat 18.00'e kadar siyasi partilerin ve adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yayınlayabileceklerini duyurdu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.