Yerli üretim ithalden daha uygun ve kaliteli

Sağlık sektöründe ki dışa bağımlılık çok yüksek oranlarda seyrederken yerli üretimlerinde sayısında ciddi artışlar yaşanmaya başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2018 12:28
Yerli üretim ithalden daha uygun ve kaliteli

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Güven Dental Müdürü ve Ortağı Yusuf Korkmaz gazetemize konuyla alakalı yaptığı açıklamalarda ithal ürünlere nazaran daha uygun ve daha kaliteli ürünleri hekimlere sunduklarını belirtti.

2006 yılında kurulan Güven Dental sağlık sektöründe yerli üretim yaparak Kahramanmaraş’a ve Türkiye’ye katma değer sağlıyor. İşletme Müdürü Yusuf Korkmaz gazetemize yaptığı açıklamalarda dışa bağımlılığın oranları hakkında bilgi verdi.

“Diş üzerine A’dan Z’ye  her şeyi üretiyoruz. Sağlık sektörünün tamamında olduğu gibi diş sektöründe yüzde 60 oranında dışa bağımlıyız. Bizlerde maalesef üretimimizde kullandığımız hammaddeleri ithal olarak dışarıdan alıyoruz.”

yerli-uretim-ithalden-daha-uygun-ve-kaliteli2.jpg

“ÜRÜNLERİMİZ ARASINDA KALİTE FARKI YOK FİYAT FARKI VAR”

Yerli üretimin her zaman talep göreceğini iddia eden Korkmaz ithal ürünler ile yerli üretimi karşılaştırdı. Korkmaz şöyle konuştu:

“Temiz ve kaliteli üretim yaptıktan sonra ürününüz yurt içinde de yurt dışında da rağbet görür. Biz yurt içine satış yapıyoruz ancak yurtdışına da açılmayı hedefliyoruz. Bu anlamda müşterilerimizde özel laboratuvarda hizmet veren hekimlerimizden oluşuyor.

İthal ürünlerle bizim ürünlerimiz arasında kalite farkı yok fiyat farkı var.

GELECEKTE KALİTE ARTACAK DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK

Sağlık ürünlerinde piyasanın geldiği şartları da değerlendiren Korkmaz gelecekten ümitli ancak sektörün dışa bağımlılıktan kurtarılması gerektiğini düşünüyor.

“Yerli üretimde geçmişle bugün arasında çok ciddi farklar var.Avrupa üretimde hangi imkanlara sahipse bizde aynı şekilde üretimimizi sürdürüyoruz. Artık makinalar el değmeden üretim yapabiliyorlar. Gelecekte de kalitenin çok daha yüksek bir çıtaya tırmanacağından yana ümidimiz tam. Elbette yöneticilerimizden yana en büyük beklentimiz de bu sektörü olabildiğince dışa bağımlılıktan kurtarmalarıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.