Yardım edilmezse evinden olacak

Onikişubat İlçesine bağlı Sarımollalı Mahallesinde yaşayan 65 yaşındaki Hatun Aksakal yetkililerden yardım bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta yaşanan sel nedeni ile Hatun Aksakal’ın eski yapı evinde çürümeler meydana geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ağustos 2018 13:00
Yardım edilmezse evinden olacak

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Yağmur suları yaşlı kadının 60 yıldır yaşadığı kepriç evi çürütüyor. Yetkililerden istediği yardımda malzeme temininin yapılacağını, gerisini kendisinin yatıracağı cevabını alan yaşlı kadın, bu konuda hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. Hatun Aksakal “yeterli malzemeyi yollasalar bile benim evi yaptıracak gücüm yok” dedi.

k1-103.jpg

Hatun Aksakal gazetemize yaptığı açıklamada “evimin üst tarafına yol yapıldı. Bu yolun yapılması sonrasında yağmur suları eve gelmeye başladı. Yağmur sonrası oluşan seller evimin zeminine ve duvarına akarak çürümelere neden oldu. 60 yıldır kullandığım eve giremez oldum. Kış ayları geldiğinde evim tamamen yıkılacak” ifadelerini kullandı.

k3-045.jpg

Evde tek başına yaşayan Aksakal, evi yaptıracak gücü olmadığını belirterek hayırseverlerden yardım istedi. Aksakal şöyle konuştu; “Evimin bu hale gelmesi üzerine bende belediyeye dilekçe verdim. Dilekçe sonrasında malzeme yardımı yapmak istediler ancak tadilat konusunda benim gücüm olmadığı için imar ettiremiyorum. Evimde kalamıyorum. Gündüzleri tarlamda bahçemde çalışıyor, akşam olduğunda ise dayımın evinde kalıyorum. 2 aydan bu yana çok perişanım. Son selden sonra evin her tarafı sallanmaya başladı. Asıl problem yol, evimin üstünden geçen yolunda tamir edilmesi gerekiyor.”

k2-076.jpg

“KORKUMDAN EVE GİREMİYORUM”

Hatun Aksakalın komşusu ve aynı zamanda dayısı olan Mehmet Nalbant, “Ben korkumdan o evin içine giremiyorum” diyerek evin nasıl bu hale geldiğini anlattı:

“Evlerimiz yan yana. Yol yapıldıktan sonra sel suyunu tahliye edebilmek için hiçbir önlem alınmadı. Toprak yolda bizler su kanalları açıyorduk. Ancak asfalt ve parkeyle döşenen yollara su kanalı da açamıyoruz. Komşumun evi bu sene bu hale geldi benim evimde seneye bu hale gelecek. Kendisi benim yeğenim olur. Ağaçlar çiçek açtığı günden itibaren her sabah bahçesinde çalışır akşamda gelir bizim evimizde yatar. Ben korkumdan o evin içine giremiyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.