Veysi Kaynak Demokrasi Meydanında Kahramanmaraş'a Seslendi

Veysi Kaynak Demokrasi Meydanında Kahramanmaraş'a Seslendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2016 14:06
Veysi Kaynak Demokrasi Meydanında Kahramanmaraş'a Seslendi

Başbakan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak önemli açıklamalarda bulundu:

“Bugün aramızda bir gazi Başbakan var. Neden gazi başbakan bildiğiniz gibi 15 Temmuz da ülkemizin yaşadığı hain darbe girişimine karşı hemen Ankara’ya intikal etmek ve hemen duruma vaziyet etmek için yola çıkan Başbakanımızın araçlarına konvoyuna bir silahlı saldırı oldu ve Sayın Başbakanımız asla  geri adım atmadan bulunduğu yerden büyük bir serinkanlılıkla büyük bir cesaretle 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde en büyük rolü oynandı.

Cumhurbaşkanımıza o gün için büyük bir rahatlıkla gazi cumhurbaşkanımız diyebiliriz. Kaldığı otel milletimizin kendi parası ile aldığı savaş uçakları ile aldığı uçaklarla savaş uçaklarıyla saldırdılar.  Cumhurbaşkanımıza kendisine Yunan adalarına götürülme teklifine karşı Cumhurbaşkanımız Cumhur nerdeyse Cumhurbaşkanı da oradadır diyerek İstanbul a hareket etti.”

DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ

Bugün Dünya Göçmenler Günü olduğunu söyleyen Veysi Kaynak Kahramanmaraş’ın ve Türkiye halkının mülteci kardeşlerine gerektiği şekilde misafirperverliğini yaptığı söyledi. Kaynak:

“Bugün biz Kahramanmaraş’ta dünya göçmenler günü münasebeti ile çeşitli etkinlikler düzenlemiştik. Kahramanmaraş 90 bin Suriyeli muhacire ensarlık yapıyor. Kahramanmaraş’ta yeni teşkil edilen geçici barınma merkezini ziyaret ettik. Türkiye adına gurur duyduk. Allah’a hamd olsun biz Peygamberimizin muhacirlik şerefine eren sahabelerine ev sahipliği yapan Medine’nin Ensarları gibi 21.yy ensar olma şerefine nail olduk. Bunun da mimari sizlersiniz.

Zengin ülkelerde mültecilerden kaçıyor maalesef ancak siz Müslümanca bir karar verdiniz. İnsanlar göçüyor insanlık göçmesin dediniz bu bir insanlık meselesidir. Ülkemiz 3 milyona yakın mülteciyi misafir ediyor ve ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin milli gelirinden fazla Türkiye’nin arazisinden fazla ülkeler 300 mülteci için referandum yaparken biz rabbimizin bize nasip ettiği ensar duygusuyla Suriyeli mülteci kardeşlerimizi misafir ediyoruz.

Bütün dünyaya örnek teşkil edecek bir barınma merkezi haline gelmiştir. Osmaniye de bayırbucak Türkmen kardeşlerimizi için buradaki merkezin aynısını Osmaniye de icat ettik. Saygıdeğer Başbakanım bu programları çok daha neşeli ve görkemli yapmak istiyorduk. Kahramanmaraş sizi defalarca misafir etti ve her gelişin dede Kahramanmaraş a eli dolu geldiniz.

Yine bugün Kahramanmaraş’ta önemli bir sektör olan Kuyumcu kentin temel atma programını gerçekleştirecektik. Kahramanmaraş’ta altın işçiliği gerçekten Türkiye’nin İstanbul’dan sonraki en büyük merkezi. Şu anda 4 binden fazla kardeşimiz Kahramanmaraş’ın kuyucu atölyelerinde mesleklerini icra ediyorlar.

Maalesef ki güne üzücü bir haber ile başladık. Kahramanmaraş’ta komando tugayındaki askerlerimizin çarşı iznine giderken bindikleri aracı bir canlı bomba ile tahrip ettiler. Geçen haftada İstanbul’da Beşiktaş ta aynı caniliği yaptılar. İnsanlık ölmesin diye bütün dünyadaki mazlumlar için Saygıdeğer Başbakanımız bugün de elim hadise sebebi ile Kahramanmaraş Gaziantep ve Halep ve arada Kilis tarihimizde birbirinden kopmayan dört halkadır.

Son 1 haftadan beri Halep’te hastanelerde bomba yağdırılırken çocukların gittiği okullara bomba yağdırılırken sizin hangi gayreti gösterdiğinize yakından şahit oluyorum. Halep Yalnız Değildir. Kahramanmaraşlılar tarihteki beraberliğini bugüne kadar taşıdılar bundan sonra da taşıyacaklar. 

whatsapp-image-2016-12-17-at-13.55.jpg

whatsapp-image-2016-12-17-at-13.36.04.jpegwhatsapp-image-2016-12-17-at-13.38.32.jpegwhatsapp-image-2016-12-17-at-13.45.03.jpeg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.