Velet (Talip Gören) Kimdir?

Rapçi Talip Gören (Velet) kimdir? Sorusu merak ediliyor. Rapçi Talip Gören (Velet)'in hayatı araştırılıyor. İşte Rapçi Talip Gören (Velet)'in eğitim ve kariyer hayatı otobiyografisi haberimizde yer almaktadır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2023 22:39
Velet (Talip Gören) Kimdir?

1991 yılında Mart ayında dünyaya gelen Talip Gören, sahne adıyla bilinen Velet, doğum yeri Kahramanmaraş Elbistan'dır. Henüz 1 yaşındayken ailesiyle birlikte İngiltere'ye göç etmiş ve İngiltere'nin başkenti Londra'da büyümüştür. Eğitim hayatına da Londra'da başlamış olan Velet, bu dönemi oldukça zorlu bir şekilde geçirmiştir.

20 yaşına geldiğinde Türkiye'ye dönerek vatani görevini yerine getirmiş, askerlik görevini tamamladıktan sonra tekrar Londra'ya dönmüş ve rap müziğe olan ilgisi askerlik sonrasında daha da artmıştır. Bu dönemde profesyonel müzik kayıtlarına adım atmış ve özellikle YouTube platformunda birçok şarkısını rap müzik severleriyle buluşturarak geniş bir hayran kitlesi edinmiştir.

Velet, Beyin Lazım, Sabahı Bulmaz, Katliam 2 Verse, Uyan, Hara Lo, Leyli Lom ve Çatla gibi şarkıları seslendirmesiyle önemli başarılara imza atmıştır. Özellikle "Çatla" adlı şarkısı, YouTube üzerinde 10 milyonun üzerinde dinlenme rekoru kırmıştır. Ancak ilginç bir şekilde, şarkının neden silindiği hala bilinmemektedir. Şarkı daha sonra 21 Haziran 2018 tarihinde yeniden yüklenmiş ve günümüze kadar yaklaşık olarak 1 milyon kez izlenmiştir.

2018 yılında Velet, YouTube üzerinden yaptığı bir açıklamada rap müziği bıraktığını duyurmuştur. Bu açıklamada, müziği sevdiğini ve destek veren kişilere teşekkür ettiği belirtilirken, aynı zamanda yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle rap müzik dünyasından ayrılmıştır. Günümüzde ise İngiltere'de yaşamını sürdürmektedir. Son olarak Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine doğduğu topraklara gelerek depremi anlatan duygusal şarkısı "Deprem"i seslendirdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.