Vatandaşlar İsyanda: "Seçime Kadar mıydı?"

Sancaktepe seçimi sonrası şok! Seçimde el değiştiren ilçede iftar çadırları açılmayınca vatandaşlar isyan etti. Belediye: Seçimle ilgisi yok!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2024 12:22
Vatandaşlar İsyanda: "Seçime Kadar mıydı?"

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde İstanbul'da birçok ilçe el değiştirdi. Sancaktepe de bu ilçelerden biri oldu. CHP'li Alper Yeğin, oyların %50'sini alarak AK Partili Şeyma Döğücü'nü yenerek yeni belediye başkanı seçildi.

Ancak seçimin ertesi günü yaşanan bir olay, Sancaktepelileri şaşırttı. Belediye tarafından kurulan Ramazan çadırları 1 Nisan Pazartesi akşamı açılmadı. İftarını açmak için çadıra gelen vatandaşlar, kapalı çadırla karşılaşınca tepki gösterdi.

"OYLAR BİTTİ, ÇADIR GİTTİ!"

Medyascope'in haberine göre, bir vatandaş, "Oylar bitti, çadır gitti. Henüz devir teslim töreni olmadı, devam ettirebilirlerdi" dedi. "Şeyma Hanım galiba sadece seçim için çadırı açtı. Oylar bitti çadır gitti. Dükkanı kapatıp gitmiş. Her gelen hayal kırıklığına uğrayıp gidiyor, sadece seçime kadarmış" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Ramazan'ın başından beri her gün açık olan çadırın, seçimin ardından kapatılması vatandaşları şaşkına çevirdi. Çadıra gelen birçok kişi isyan ederek geri döndü.

BELEDİYE: SEÇİMLE İLGİSİ YOK

Sancaktepe Belediyesi yetkilileri ise durumun seçim sonucuna yönelik bir karar olmadığını savundu.

ALTIN GÜNÜ VAADİNİN GÖLGESİNDE

24 bin oy farkıyla seçimi kaybeden Şeyma Döğücü, seçim öncesi kadınlara her ay gram altın verme vaadiyle gündeme gelmişti. Seçim sonrası yaşanan iftar çadırı olayı, Döğücü'nün bu vaadini de akıllara getirdi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER

Yaşanan olay sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Birçok kullanıcı, Döğücü'nün seçim yatırımlarını sadece seçim için yaptığını ve vatandaşa hizmet etmediğini savundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.