Vatandaşlar dikkat! Kahramanmaraş’ta kuvvetli fırtına uyarısı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının açıklaması üzerine, Akdeniz bölgesinde Perşembe günü akşam saatleri ve Cuma günü öğle saatleri arasında kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2019 11:17
Vatandaşlar dikkat! Kahramanmaraş’ta kuvvetli fırtına uyarısı

İşte İçişleri Bakanlığından gönderilen yazılı bildirinin ayrıntıları;

“Meteoroloji 6.Bölge Müdürlüğü’nün 02.01.2019 tarihli ve 3 nolu Meteorolojik Uyarı Formunda belirtildiği üzere; “Rüzgârın, Akdeniz Bölgesinde Perşembe günü akşam saatleriyle Cuma günü öğle saatleri arasında güney ve günaybatı yönlerinden kuvvetli fırtına (60-90, Toroslarda yer yer 100 km/saat üzeri) şeklinde esmesi beklendiğinde ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Denilmektedir.

İçişler Bakanlığı Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 20.11.2018 tarih ve 177494 sayılı “İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU imzalı “Kış Tedbirleri Genelgesi” nin 20. Maddesi gereğince yukarıdaki meteorolojik uyarının gerekli önlemlerin alınması maksadıyla halkımıza duyurulması hususunda gereğini arz ederim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.