Vatan hainleri sinek gibi kaçtılar

Türkiye Cumhuriyeti Rejimine karşı yapılan darbe girişimine tepkiler tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da gelmeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2016 20:35
Vatan hainleri sinek gibi kaçtılar

Türkiye Cumhuriyeti Rejimine karşı yapılan darbe girişimine tepkiler tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da gelmeye devam ediyor. 

Yedi den yetmişe bütün halk sokaklarda el ele Demokrasi Nöbetinde. Valisiyle, başkanıyla, polisiyle, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, el ele veren cennet vatanın cesur evlatları tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdırdı. Demokrasi Nöbetinin dördüncü gününde Kahramanmaraş Kent Meydan’ında buluşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Ak Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, İlçe Başkanları ve çok sayıda vatandaş darbe girişimine tepkilerini bir kez daha dile getirerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. ‘Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet’ sloganları atan vatandaşlar, Demokrasi Nöbetin’de tüm dünyaya örnek olacak bir duruş sergiledi.

PLANLARI BAŞARIYA ULAŞMADI

Kent Meydanında halka hitap eden Vali Vahdettin Özkan, Türkiye Cumhuriyeti rejimine yapılan bu saldırının şer ve nifak odakları tarafından planlandığını ve başarıya ulaşmadığını belirtti.

Sevginin muhabbetin şekillendirdiği bir medeniyetin mirasçı olduğumuzu belirten Özkan, bu mirasa sahip çıkmanın en önemli sorumluluklarımızdan biri olduğunu belirtti.

Darbeye karşı Anadolu’da en yüksek seslerden birinin de Kahramanmaraş’tan çıktığını belirten Özkan, Kahramanmaraş halkının Demokrasi Nöbetinde örnek bir duruş sergilediğini söyledi.

Özkan: “Milletimiz aziz bir millettir. Kahramanmaraş’ımızda Anadolu’nun her tarafında olduğu gibi milli ve manevi konularda yüksek derecede hassasiyet olduğunu biliyorum. Bu hassasiyetin gereği olarak yardımlaşma ve dayanışma en üst seviyededir. Kahramanmaraş’ta oluşan kadim medeniyetin mirasçısıyız. Sevginin muhabbetin şekillendirdiği bir medeniyettir bizim medeniyetimiz. İnsanın yaradılış gereği bir yönüyle bu muhabbettir. Bu muhabbet bütün zerreleri bir birine bağladığı gibi insanları da bir birine bağlar. Evet, bu muhabbet bizim insan olarak ve toplum olarak gelişmemizin lokomotifidir. Biz böyle bir milletin torunlarıyız. Şehitlerimize öncelikle rahmet diliyorum onların manevi huzurunda tanzimle eğiliyorum. Sizlerle gurur duyuyorum, ben gerçekten Kahramanmaraş’ımızın kahraman insanlarına teşekkür ediyorum.”

SİNEK GİBİ YOK OLDULAR

Demokrasi Nöbetinde Kahramanmaraş halkının ve Türk halkının örnek bir duruş sergilediğini ve Darbecilerin bu duruş karşısında adeta sinek gibi yok olduğunu söyleyen Özkan, halkın dik duruşunun vatanı ve milletini sahiplenmesinin büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Özkan : “Bu uğurda canını veren vatan evlatlarımızın manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz. Allah’ım bu millete bu tür sıkıntılar bir daha yaşatmasın, ancak şunu gördük ki böyle bir musibet karşısında hiçbir toplumsal karşılığı olmayan ama kendisine toplumun bir şekilde teveccüh gösterdiği manevi değerleri istismar ederek toplumun önemli kurumlarımızın hepsini ele geçirmiş olsa bile bu toplamın yüzde 0,5 ine bile tekabül etmiyor. Bu millet topyekûn dimdik tek vücut olarak anlık olarak yarım saat içinde ayağa kalkmıştır. Türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle medeniyetimize mensup bütün insanlarla topyekün dur demiştir. İnsanların topyekûn tepkisi karşısında sinek gibi yok olup gitmişlerdir. Bütün sivil toplum kuruluşlarıyla böyle milli meselelerde böyle bir musibetin sonucunda milletimizin böyle güzel bir halini görmekten de gurur duyuyoruz. Allah bu millete zeval vermesin. İlk günden bu yana kadar göstermiş olduğunuz ilgi için kalben teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin bu milli duruş karşısında alkışlarken Silah sıkma, yüksek derecede korna sesi gecenin geç saatlerinde açılmamasını bize yakışır şekilde milli duruş sergilemenin önemini vurguluyorum.”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Saçaklızade Vakfı Kahramanmaraş Başkanı Ali Demirdöğen şunları kaydetti: “Biz Müslümanız fitneye fesata ve nifaka yakın durmayız müsaade etmeyiz. Aynı oyunlar oynanmaya çalışılıyor ancak bizim insanlarımız ferasetlidir fitnelere ve provokatörlere uymayacağız. Hepimizin toplanma amacı ülkemizde fitne, fesat ve nifak olmasın diye toplanıyoruz. Birlik kardeşlik ve huzurun olmadığı yerde yatırım da olmaz kardeşlik de olmaz.”

img_4812.jpg

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.