Türk'ün suçlandığı cinayette NSU izi

Türk'ün suçlandığı cinayette NSU izi

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ekim 2016 11:55
Türk'ün suçlandığı cinayette NSU izi

Almanya'da 15 yıl önce ortadan kaybolan 9 yaşındaki Peggy adlı kızın iskeletinde NSU elebaşı Uwe Böhnhardt'ın DNA izleri bulundu, cinayetten bir Türk sorumlu tutuluyordu.

 

Almanya'da 2001 yılında öldürülen 9 yaşındaki Peggy Knobloch’un kemiklerinde ve bir kumaş parçasında NSU üyesi Uwe Böhnhardt'ın izine rastlandı. NSU 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekten sorumlu tutuluyor.

DW Türkçe Servisi’nin Bild gazetesi ve Bavyera eyaletinin yayın organı BR'den aktardığına göre, haber Oberfranken bölgesi polis yetkililerine ve Bayreut kentinin savcılık makamına dayandırıldı. Yetkililer elde edilen delillerin incelenmesinin sürdüğünü belirtti. Elde edilen bulguların bir rastlantı olup olmadığı, ya da 2001 yılında Peggy‘nin ortadan kaybolması ile doğrudan bağlantısının bulunup bulunmadığı henüz kesinleşmiş değil.

İncelemeler sonucunda Peggy’nin cesedine ait kemiklerde çok sayıda izin güvenlik altına alındığı açıklandı. Uwe Böhnhardt'a ait DNA izinin hangi nedenle ve nasıl ortaya çıktığı, DNA izinin Peggy’nin ölümü ile bağlantısının olup olmadığının henüz ilk araştırma safhasında bulunduğu, incelemelerin çok yönlü olarak yürütüldüğü bildirildi.

Bayreuth Başsavcısı Harald Potzel perşembe akşamı yaptığı açıklamada Böhnhardt‘ın DNA izine bir eşya üzerinde rastlandığını söyledi ancak ayrıntıya girmekten kaçındı. Spiegel dergisi ise sözü edilen eşyanın bir kumaş örtü olduğunu haber verirken, Bavyera polis yetkilileri bu kumaşın tırnak büyüklüğünde bir parça olduğunu açıkladılar. Adli tıpta dün öğleden sonra ele geçirilen verilerin karşılaştırılmasından sonra DNA izinin bulunduğu duyurulmuştu.

AVUKAT DAİMAGÜLER: ZSCHAEPE PEGGY OLAYINA İLİŞKİN İFADE VERSİN

NSU terör örgütünün kurban yakınlarının müdahil avukatı Mehmet Daimagüler, Münih’te görülmeye devam eden NSU davasının baş sanığı Beate Zschaepe’nin Peggy olayındaki yeni bulgulara ilişkin ifade vermesini talep etti. Daimagüler, “Sayın Zschaepe’nin bu olayın aydınlatılmasına da katkıda bulunmasını ve bu konuda bildiklerini açıklamasını arzu ederdim” ifadesini kullandı.

Avukat Daimagüler NSU davasında yeni delillerin incelenmesi için mahkemeye müracaatta bulunacağını, bu kapsamda NSU’ya ait bir bilgisayarda ortaya çıkartılan çocuk pornosu dosyalarının tek tek incelenmesini talep edeceğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

2001 yılında okul dönüşü ortadan kaybolan Peggy'ye tecavüz ettiği ardından da öldürdüğü suçlamasıyla zihinsel engelli Ulvi Kulaç adlı bir Türk, Hof mahkemesinde yargılanmış ve ömür boyu hapse mahkum olmuştu. Kulaç'ın avukatı yeniden yargılanmasını istemiş ve 2013 yılında Bayreuth mahkemesi Kulaç'ın serbest bırakılmasına karar vermişti.

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.