Tüfenkci "Erkoç gibi başkan oldukça maraşın yüzü güler"

Tüfenkci "Erkoç gibi başkan oldukça maraşın yüzü güler"

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2017 14:59
Tüfenkci "Erkoç gibi başkan oldukça maraşın yüzü güler"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Kahramanmaraş’ta yaptığı açılış konuşmasında Başkan Erkoç’un çalışmalarını başarılı bulduğunu belirterek “Erkoç gibi başkan olduğu sürece Kahramanmaraş’ın yüzü güler” dedi.

Tüfenkçi, Aliye İzzetbegoviç’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok fazla ortak noktaları olduğunu belirterek, İki liderinde ülkeleri tarafından çok fazla sevildiğini belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi: “Aliye İzzetbegoviç Hem Bosnalıların hem de Müslümanların unutulmaz lideridir. Bu büyük liderimizi unutturmadığı için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Sadece Boşnak halkının değil tüm dünyanın kalbinde unutulmaz bir yeri vardır.

Aliye İzzetbegoviç eserleriyle geleceğe miras bırakıyor. Bosna’daki mezar taşında ‘Köle olmayacağız’ Hayatı mücadele ile geçen İzzetbegoviç’in biz Müslümanlara en büyük tavsiyelerinden biridir. Aliye 16 yaşında Müslüman Gençler birliğine kurdu okuduğu bir bildiri ile hapse girdi. Bugün tartışmaların odağında hani gençlerin daha onlar biz anayasa değişikliğinde gençlere milletvekilliğinin yolunu açıyoruz.
Bugün birileri diyor ki onlar daha çocuk diye küçümsüyorlar gençleri, bizim medeniyetimizde ne gençler olduğunu aslında Aliya’da görüyoruz. Daha çocuk çağında etkisiyle o dönemde 16 yaşında ortaya çıkıyor. Müslüman Gençler Birliğini kurduğunda henüz 16 yaşındaydı, Biz gençlere niye inandığımızı bizim medeniyetimizde gençlerin neden önemli olduğunu Aliya’nın hayatında da Fatih Sultan Mehmet’in hayatında da görüyoruz.

Aliya’dan sonra Müslüman Gençler Birliğine başkan olan bütün gençler idam edilir. Aliya’da eğer o dönemde hapse atılmasaydı, bugün daha erken yaşlarda idam edilmiş olurdu. Aliya İzzetBegoviç Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile çok fazla ortak noktaları vardır.

Ama Her ikisi de halkın teveccühünü halkın sevgisini dünyanın diğer ülkeleriyle mukayese edilemeyecek kadar büyüktür. Aynen 15 Temmuz’da Türk Halkının Cumhurbaşkanına sahip çıktığı gibi Boşnak halkı da Aliya’ya sahip çıkmıştır.

Değerli kardeşlerim ülkemize son günlerde Avrupa’nın tutumuna bir izah oluşturması düşüncesiyle tarihin en büyük katliamlarından biri olan Bosna katliamını hatırlamak lazım. O zamanlarda barışı tehdit eden Hollandalılardı.

abd62a14-27bc-4a2a-a46e-67a7ae8870cd.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.