Trump ve Putin'den ilk resmi temas!

Trump ve Putin'den ilk resmi temas!

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2017 11:36
Trump ve Putin'den ilk resmi temas!

Beyaz Saray, Başkan Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün yerel saatle öğlen 12.00’de (TSİ 20.00) telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Trump ve Putin’in yerel saatle öğlen 12.00’de gerçekleştireceği telefon görüşmesine ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in de katılacağı belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, telefon görüşmesine Rusya tarafından Putin dışında ikinci bir kişinin katılmasının planlanmadığını söyledi. Bugünkü telefon görüşmesi, Trump’ın 20 Ocak’ta göreve gelmesi ardından iki lider arasındaki ilk temas olacak.

Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May’le dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Putin’le ‘şahane’ ilişkileri olmasını umduğunu söylemişti. Trump, Putin için şu ifadeleri kullanmıştı: “Yeniden Putin ve Rusya konusuna gelirsek; iyi, kötü ya da kayıtsız demiyorum. Beyefendiyi tanımıyorum. Umarım şahane ilişkimiz olur. Bu mümkün ve öyle olmaması da mümkün. Neler olacağını göreceğiz. Amerikan halkını çok güçlü ve kuvvetli bir şekilde temsil edeceğim.”

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.