Ticaret Bakanı Ömer Bolat'dan Çağrı: Cumhuriyetin 100. Yılında Marketlerde Dev İndirim!

Ticaret Bakanı Bolat, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerden büyük indirim kampanyası beklediğini açıkladı. Fiyat düşüşlerine yönelik alınan önlemler piyasada olumlu etki yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2023 16:43
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'dan Çağrı: Cumhuriyetin 100. Yılında Marketlerde Dev İndirim!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerden büyük bir indirim kampanyası beklediklerini ifade ederek, "Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz." dedi. Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç ve federasyon temsilcilerini Bakanlıkta ağırladı.

Bolat, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını, dünya genelindeki yüksek talep ve tedarik sorunları, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın gıda ve enerji piyasalarındaki fiyat artışları, Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu zorlu dönemlerin piyasalarda büyük çalkantılara yol açtığını belirtti. Fiyat şişirmeleri, spekülasyonlar, haksız ticari talepler, stokçuluk ve fahiş fiyat artışı gibi uygulamaların gözlendiğini ifade eden Bolat, hükümetin bu dalgalanmaları sona erdirmek için hızlı önlemler aldığını vurguladı.

ticaret-bakani-omer-bolattan-marketlere-indirim-cagrisi.webp

Gıda perakendecileriyle gerçekleştirdikleri toplantılar hakkında bilgi veren Bolat, denetimlerini artırdıklarını ve marketlerden indirimler beklediklerini söyledi. Cumhuriyet'in 100. yılında tüm marketlerden büyük bir indirim kampanyası beklediklerini dile getiren Bolat, bu süreçte hükümetin makroekonomik politikaları ve piyasa denetimleriyle enflasyonla mücadelede başarılı olacaklarına inandıklarını ifade etti.

Otomotiv piyasasında yapılan düzenlemelerin olumlu sonuçlar doğurduğunu belirten Bolat, ikinci el ve sıfır araç satışlarında yaşanan rahatlamanın rekabetçiliği artırarak fiyat düşüşlerine neden olduğunu kaydetti. Piyasada yaşanan olumsuzlukları gidermek adına alınan tedbirler hakkında da bilgi veren Bolat, ilan sitelerinde ve sosyal medya platformlarında sahte ilanlara karşı sorumluluk getirildiğini ve cezai müeyyidelerin başladığını belirtti.

Emlak sektöründe de benzer düzenlemelerin yapıldığını dile getiren Bolat, kayıtlı ekonomiyi güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bolat, MASFED Başkanı Aydın Erkoç'un da katıldığı toplantıda yapılan düzenlemelerin sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.