Sahada değilseniz, masada olamazsın

Sahada değilseniz, masada olamazsın

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2017 09:04
Sahada değilseniz, masada olamazsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sahada değilseniz, masada olamazsınız. Masada değilseniz o zaman mönüdesiniz demektir. Sahada oldukça kimse bizi masanın dışında tutamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Dadaşlar diyarı Erzurum'da İstasyon Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

TERÖRÜN KİLİDİNİN KIRILDIĞI GÜN: 16 Nisan terörün kilidinin kırıldığı bir gün olacaktır. Şu anda Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de Bestler Deresi'nde inlerine girdik. Şurada 20 ayda 10 bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Bu ülkenin huzurunu kaçıranlara, birliğini, beraberliğini bozanlara, bu ümmeti parçalamaya çalışanlara tarihi bir ders veriyoruz.

 AKLINI KİRAYA VERENLER: İsviçre'de Parlamento önünde resmimin olduğu bir pankart, şakağıma silah dayıyorlar, "Erdoğan'ı öldürün"' diyorlar. Bunlar zavallı. Ey aklını kiraya vermiş olanlar, biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Bizi ölümle yıldıramazsınız, biz ölüme, kaza ve kaderin imandan olduğuna inanmış insanlarız. Bizi ürkütemeyeceksiniz, bölemeyeceksiniz, yolumuzdan alıkoyamayacaksınız. Ezanlarımız susturamayacaksınız. 16 Nisan'da 'evet'in önünü kesemeyeceksiniz.

LÜKSÜMÜZ YOK: "Böyle gelmiş böyle gitsin" deme lüksüne sahip değiliz. Ortada bir yanlış varsa düzeltmek, eksik varsa gidermek daha iyisine imkan varsa bunu sağlamak vazifemiz. Türkiye'nin son 3-4 yıldır yaşadığı hadiseler artık yeni bir atılımın zamanı geldiğini bangır bangır bağırıyor. PKK'sıyla, FETÖ'süyle, DEAŞ'ıyla, diğer terör örgütleriyle bağırıyor. Suriye'deki, Irak'taki gelişmeleri nasıl görmezden gelebiliriz? Kafkasya'daki Balkanlar'daki gelişmelere nasıl sırtımızı dönebiliriz? Karadeniz'de, Akdeniz'de süren yeniden yapılandırma çalışmalarına nasıl sessiz kalabiliriz.

SAHADA VARIZ: Sahada değilseniz, masada olamazsınız. Masada değilseniz, o zaman mönüdesiniz demektir, yani yenirsiniz. Onun için sahada varız ve daha etkin bir şekilde var olmaya devam edeceğiz. Biz sahada oldukça kimse bizi masanın dışında tutamaz. Hele mönüye hiç koyamaz. Çünkü bu vatan bedeli kanla ödenerek elde edilmiş ve bugüne kadar korunmuş bir vatandır. Varsa bu vatana göz diken önce bedelini ödemeyi kabul edecek. Bu iş öyle Avrupa'da vatandaşlarımızın üzerine atla, itle saldırmaya, terör örgütleri üzerinden canımızı yakmaya benzemez.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.