Rıdvan Hoca Vakfı gençliği geleceğe hazırlıyor

Rıdvan Hoca Vakfı gençliği geleceğe hazırlıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2017 09:40
Rıdvan Hoca Vakfı gençliği geleceğe hazırlıyor

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Rıdvan Hoca Vakfı Yaz Kuran Kursları tüm hızıyla devam ediyor. Vakıf birçok faaliyete imza atarak Kahramanmaraş’ta adından sıkça söz ettiriyor.

 

Yaz Kurslarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Rıdvan Hoca Vakfı Yükseköğretim Sorumlusu Ferhat Kaya: Yaz okulu sloganının “Eğlenerek öğreniyoruz” olduğunu, amaçlarınınsa yeni nesile, gençliğe Namaz’ı, Kuran-ı Kerim’i ve İbadetleri sevdirmek olduğunu yani kısaca; dinine ve milletine bağlı dürüst insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Kaya: Yaz okulumuz çok şükür son sürat devam ediyor ve hem öğrencilerden hem velilerinden çok olumlu geri bildirimler alıyoruz. Hatta bazıları şimdiden gelecek yıl için yerini ayırtıyor. Burda adeta kocaman bir aile olduk diyebiliriz. Yaz okulumuzdan ve eğitim programımızdan kısaca bahsetmek gerekirse:

Az önce belirttiğimiz gibi sloganımız “eğlenerek öğreniyoruz” ve bunu büyük oranda gerçekleştirdik diyebiliriz. Meslek itibariyle eğitimci olduğumuz için sahada şahit olduğumuz şeylerden elde ettiğimiz tecrübelerle yola çıkarak bazı projeler geliştirdik. Çocuklar camilere gitmek istemiyorlar ve Kuran-ı Kerim’le sağlıklı bir ilişkileri, bir bağları yok. Çocuklarımız zorlama ve baskıyla yapılan işleri benimsemiyorlar. Biz bunları kırmak istiyoruz. Cami’yi Abdesti, Namazı, dini milli değerlerini seven bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Sportif etkinliklerimiz ile çocuklarımıza sıkmadan bir şeyler verebilmenin amacındayız. Yaz okulumuzda Kuran-ı Kerim ve tecvid bilgisi-pratiği öncelikli ve ağırlıklı olmak üzere; Temel Dini Bilgiler, Adab-ı Muaşeret, Peygamberler Tarihi, Siyer-i Nebi ve İtikat dersleri veriyoruz. Bunun yanında sportif olarak satranç, badminton, futbol, basketbol ve voleybol derslerimiz var. Günlük derslerimizi öğle namazını camide cemaatle kılarak noktalayıp çocuklarımızı evlerine gönderiyoruz. Haftanın iki günü ise  öğleden sonra piknik-gezi ve yüzme etkinliğimiz oluyor. İtiraf etmek gerekirse öğrencilerin en sevdikleri kısım. Çocuklarımız şehrimizin önemli mekanlarını ziyaret ediyor ve parklarımızda doyasıya eğlenerek vakit geçiriyorlar.

ridvan-hoca-vakfi-gencligi-gelecege-hazirliyor1.jpg

Yaz okulu programı boyunca ailelerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Okuldan ve etkinliklerden çektiğimiz fotoğrafları ve diğer görselleri  vakfımızın sosyal medya hesaplarından gerekli açıklamaları yaparak paylaşıyoruz. Ailerle işbirliği ve şeffaflık  da bizim için çok önemli. Ayrıca velileri anlık haberdar etme için bir whatsapp grubu kurduk.

Öğrencilerimize okula başlarken ilkokul ve ortaokul için ayrı ayrı özenle hazırlanmış yaz okulu etkinlik kitaplarımızı ve diyanetin Tecvidli Kur’an okuma cüzünü dağıttık. Kur’an okumayı öğrenen tüm öğrencilerimize de Kur’anı Kerim hediye ediyoruz. Bu konuda da büyük takdir topladık.

Yaz okulunun aslında yılboyu verdikleri Evde Karakter Eğitimi (EKE)’nin bir devamı niteliğinde olduğunu belirten Kaya:

Yıllar önce başlattıkları Evde Karakter Eğitimi (EKE) ile bir ilke imza attıklarının altını çizdi.

EKE eğitimi ile biz farklılık yapıyoruz. Evde Karakter Eğitim (EKE) diyerek adlandırdığımız bu eğitim metodu ile öğrencilerimizin yaklaşımlarının düzenlenmesi kişisel ve sosyal ortamlardaki hal ve hareketlerinin daha düzenli olması için çalışıyoruz ve yüksek oranda başarıya ulaşıyoruz.

ridvan-hoca-vakfi-gencligi-gelecege-hazirliyor2.jpg

Birlikte hareket etme ve Çevre bilinci bu eğitim sistemi ile çocuklarda ileri düzeylere taşınıyor ve kendilerini ifade etme yetenekleri daha da gelişiyor. Şuan yüz dolaylarında öğrencimiz var. EKE ve yaz okulunda ilkokul birden başlayıp ortaokul son sınıfa kadar eğitim veriyoruz.  Ayrıca lise ve üniversite öğrencilerimiz için de Anadolu Öğrenci Birliğimiz çatısı altında seviye gözetilerek hazırlanan farklı eğitim programlarımız var. İnsanlarımız bize ulaşmak için sosyal medya hesaplarımızı kullanabilir ya da bizzat vakfımızı ziyaret ederek sıcak bir ortamda muhabbet eşliğinde çayımızı içebilirler. Her zaman vakfımızın kapısı açık vesselam…

HALKIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYORUZ

Halkın Talepleri doğrultusunda Aileler ile ortaklaşa bir çalışma programı çizdiklerini belirten Rıdvan Hoca Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Nur Doğan, Necip Fazıl Kısakürek’in Kim Var? Sorusuna ‘Ben Varım’ diyecek gençler yetiştirmenin telaşı içerisinde olduklarını ifade etti.

Bayram Nur Doğan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Biz özellikle tüzüğümüzde belirttiğimiz şekilde halkımızın talepleri doğrultusunda bu çalışmaları yürütüyoruz. Gençler Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi kim var? Diye soruluğunda ben varım diyecek bir gençlik lazım ve bizim amacımız bu gençliği yetiştirmektir.

ridvan-hoca-vakfi-gencligi-gelecege-hazirliyor3.jpg

Toplumun her kesimine projeler üretmeye çalışıyoruz. Özellikle Yeşilay’a bir proje sunduk madde bağımlılığı ile ilgili, Gençlik ve Spor bakanlığına da bir proje sunduk birinci aşaması geçti ikinci aşaması bekleniyor. Gençler üzerinde onları yeniden topluma kazandırma projeleri mevcut ve biz bu projeler üzerine koyarak yeni projeler ile desteklenerek devam ediyoruz.

11 Ağustos Cuma günü akşam Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde bir veda gecesi planlıyoruz. Bu veda gecesine başta öğrenci velilerimiz bütün halkımızı davet ediyorum. Orada yıl içerisinde öğrencilerimize verdiğimiz etkinliklerin kısa özetleri öğrencilerin kendilerini ifade edebileceği yeni etkinlikler ile keyifli vakitler geçirilebileceğini düşünüyorum.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.