Patates ve soğan fiyatı sert düştü

Patatesin kilogram fiyatı son bir haftada marketlerde ortalama 4,54 liradan 3,69 liraya, toptancı hallerinde 3,14 liradan 2,46 liraya düştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2018 10:12
Patates ve soğan fiyatı sert düştü

Piyasada kilogramı bir ara 6 lirayı geçen patatesteki fiyat yükselişini önlemek amacıyla Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğince sözleşmeli üretim modeliyle Afrin bölgesinde üretilen ürünler ilk olarak 23 Haziran'da Ankara'da bulunan iki market zincirine ulaştırıldı. Böylece. Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir ve Gaziantep toptancı hallerinden alınan fiyatların ortalamasına göre, 25 Haziran-2 Temmuz dönemini kapsayan son bir haftada patatesin ortalama kilogram fiyatı 3,14 liradan 2,46 liraya indi.

DAHA DA İNECEK

Verimde yüzde 5-10'luk bir kayıp gözlenen soğan fiyatlarında da son bir haftada toptancı hallerinde ve marketlerde gerileme başladı. Söz konusu toptancı hallerindeki fiyat ortalamasına göre, 25 Haziran-2 Temmuz döneminde kuru soğanın ortalama kilogramı 4,35 liradan 3,50 liraya indi. Bazı üretim bölgelerinde başlayan hasatın iki üründe fiyatları daha da aşağı çekmesi bekleniyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.