Naci Görür'den Yerel Yöneticilere 'Özel Duyuru'

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yerel yöneticilere önemli bir çağrıda bulunarak, aktif fay hatları üzerinde bulunan kentlere dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2023 22:24
Naci Görür'den Yerel Yöneticilere 'Özel Duyuru'

Görür, deprem riskine karşı kentlerin daha dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kentlerimizi deprem dirençli hale getirelim. Bu sürece öncelikle aktif fay hatları üzerinde bulunan kentlerimizde başlamalıyız" dedi.

Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "KİMİ YEREL YÖNETİCİLERE ÖZEL DUYURU: Bugünlerde sevindirici bir gelişme olarak söyleyebilirim ki tüm ülkede deprem bilinci ve farkındalığı arttı.

Bu artışa maalesef on binlerce insanımızı kaybettikten sonra vardık. Keşke böyle olmasaydı. Artık fay tartışmıyoruz, deprem ne zaman olur, bizde olur mu olmaz mıyı tartışmıyoruz.

Bu ülkede her an her yerde büyük bir deprem olabilir, binlerce canımızı yitirebiliriz. Ülkemizde çok sayıda bizzat aktif faylar üzerinde kurulmuş, gelişmiş kentlerimiz var.

Bunların hangileri olduğunu Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası raporlarla açıkladı. Bu raporları Merkezi idareye, o kentlerin vali ve belediye başkanlarına, milletvekillerine sundu.

Saygıdeğer yöneticilerimiz, bize birşey olmaz demeden kentlerimizi deprem dirençli hale getirelim. Bu işe öncelikle fay zonları içerisinde olan kentlerimizden başlamalıyız. İnsanımızın can güvenliği en öncelikli görevimizdir. Bunu başarabiliriz. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.