Milli bir ülkü içerisinde hareket etmemiz lazım

Milli bir ülkü içerisinde hareket etmemiz lazım

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2017 17:06
Milli bir ülkü içerisinde hareket etmemiz lazım

Kahramanmaraş Yeni şafak, Akit ve Milat gazetelerinin il temsilciliğinin yanı sıra Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Maraştan’ın 15 Temmuz özel çalışması okuyuculara ulaştı. Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röportajlar gerçekleştirerek Maraştan, 15 Temmuzu unutmadı unutturmadı.

Kahramanmaraş Barolar Birliği Başkanı Vahit Bağcı 15 Temmuz Darbe Girişiminin birinci yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca darbelerden çok yara aldığına değinen Vahit Bağcı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşan milli ruhun diri bir şekilde kendini muhafaza ettiğini söyledi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin Üzerinden Bir Yıl Geçti. Darbe Girişimi Bize Neler Kazandırdı, Neler Kaybettirdi?

15 Temmuz darbe girişimi üzerinden bir yıl geçti. Geriye baktığımızda ne görüyoruz, ne kazandık ne kaybettik bunun milletçe muhasebesi yapılması gerekiliyor. Neyi kaybettik sorusundan başlamak gerekirse şayet cumhuriyetimizi ve devletimizi abluka içine alan sinsi ve illet bir yapının ördüğü prangalar ile kalkınması engellenen bir ülke, bu gecikmeden yara alan bir devlet, en önemlisi muasır medeniyet seviyesine erişmek isteyen bir milletin yollarına nasıl set çekildiği hakikati ile karşı karşıya olduğumuz görülmektedir. Tahkiye ile din ve Allah üzerinden örgütlenen illegal terör oluşumları tarafından sömürülen milletin manevi duyguları üzerinden kurulan saltanatlar görülmektedir. Bu ülkemizin, milletimizin ve devletimizin derin bir yarası olup topyekûn bu yarayı iyileştirmek için milli bir ülkü içerisinde hareket etmemiz lazımdır.

va.jpg

15 Temmuz bize neyi kazandırdı diyecek olursak her şeyden önce milli şuurumuza erişip kenetlenerek devlet ve millet bütünlüğünü temin etti. Devletin emanetçisinin millet olduğunu ispatladı. Bu kazanım tarihi bir miras olup bu mirasın halen aynı hassas duygu ve düşünce içerisinde korunduğu tüm dünyaya ispatlanmış olundu. Bu şuur ile kalkınacak ülkemiz bölgesine, coğrafyasına ve bütün dünyaya ışık saçacaktır.

Cumhuriyet Tarihi Boyunca Birçok Darbe Ve Darbe Girişimi Yaşandı. Fakat Bunların Hiç Birinde Dönemin Cumhurbaşkanlarından Halka Darbeyi Püskürtme Mesajı Gelmedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Çağrısı Üzerine Halkın Sokaklara Dökülmesini Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemiz acı darbe ve cunta girişimleri ile sarsılarak derin yaralar aldı. İlk olarak 1960 da yapılan bu zararlı girişim sonrası halkın teveccühünü almış bu ülkenin başbakanı ve çalışma arkadaşları idam edildi. Ardından her on yılda silsile halinde gelen 1971, 1980, 28 Şubat, 17 ve 25 Aralık yargı darbesi, son olarak 15 Temmuz ihanet darbesi ile milletimiz yüz yüze gelmiştir. Nitekim dünya savaşları atlatan ve cumhuriyetin atılım dönemi içerisinde olan ve yoklukla mücadele edip elindeki dar imkânlar ile idare eden millet o gün silahlar karşısında dik duracak cesareti olamadı. En önemlisi iyi bir lider öncülüğünde bu girişim halka önder olacak şekilde gerçekleşmedi.

Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iyi bir lider olduğu gerçeğini milletinin gönüllerine nakşederek varlıkta ve yoklukta, iyi günde ve kötü günde birlik ve beraberliğin milli bir şuur ile gerçekleşeceğini gösterdiği halk ile tek vücut olarak sokaklarda tankları püskürtüp çelikten yüreklerin demirden korkmadıklarını göstermiştir.

15 Temmuz Darbe Girişimi İle Milli Bir Ruh Oluştu Bugün Bu Durum Devam Ediyor Mu?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşan milli ruh iri ve diri bir şekilde kendisini muhafaza ederek devletin bekası, milletin selameti ve ülkenin refahı için her an tetikte hazır ve nazır bir şekilde sivil milli kuvvet olarak beklemektedir.

En önemlisi 15 Temmuz şehitlerimizin ruhlarının huzur ve ferah içerisinde olması, gazilerimizin sağlık ve sıhhatlerinin iyileştirilmesi için sarf edilen çalışmaların hassas bir şekilde devam etmesidir.

va1.jpg

Nitekim mensubu olmaktan gurur duyduğum 15 Temmuz milli irade ve demokrasi derneği tüm Türkiye’de kurulum aşamasını sağlayarak 15 Temmuz ruhunu iri ve diri tutmayı ilke ve prensip haline getirilmiştir. Bizlerde bu oluşumun naçizane bir parçası olarak 15 Temmuz şehitlerimizi anma töreni için kapsamlı bir program yapıyoruz. Stratejist ve siyaset bilimci Murat Bahadır Akkoyunlu Kahramanmaraş’ta misafirimiz oluyor.

Ardımızdan Gelen Koca Bir Nesil Var. 15 Temmuz Darbe Girişimi Gelecek Nesillere Nasıl Aktarılmalıdır, Bu Konuda Düşünceleriniz Ve Fikirleriniz Nelerdir?

Ardımızdan gelen koca bir nesil var. Bu nesille örnek olabilmek için güçlü ve birliktelik içerisinde hareket ederek rehber olunmalıdır. Bugünün küçükleri yarının büyükleridir. Eğer bu günün büyükleri küçüklerine iyi bir şekilde örnek olursa şayet o zaman bugünün küçükleri yarının büyükleri olduklarında kendilerine sunulan verimli ve güzel rehberlik içerisinde şekil alan ruh ile milli bir şuur içerisinde hayat sürüp topluma ve millete bil hassa devletine sadık ülkesine bağlı bir şekilde yaşayacaktır. Oluşturulan bu milli ilke silsile halinde gelecek nesillere ulaşacaktır.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.