Milletin ve devletin bekası söz konusu olduğunda ara unsurları ortadan kalkar

Milletin ve devletin bekası söz konusu olduğunda ara unsurları ortadan kalkar

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2017 13:50
Milletin ve devletin bekası söz konusu olduğunda ara unsurları ortadan kalkar

Kahramanmaraş Ak Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir Mevcut Sistemin ihtiyaçları karşılamakta zorlandığını belirtti. Özdemir, Türkiye’yi geriye götüren 3 maddeyi sıralayarak bu maddelerin en önemlisinin yönetim sistemindeki yanlışlığın olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın  Kahramanmaraş’a birçok müjde verdiğini belirten Özdemir, Kahramanmaraş’ın birçok ilçesinde hastanelerin yapımının tamamlandığı ve hizmete açıldığını belirtti.

Özdemir, Vatandaşların Evet oyu vermesi gerektiğini her geçen gün daha iyi anladığını belirterek, CHP’nin anayasa çalışmalarında çuvallaması, Dış Mihrakların Hayır konusunda propagandalar yürütmesinin Türkiye’deki Evet oylarının sayısını arttırdığını belirtti.

YENİ SİSTEM NEDEN DESTEKLENMELİ?

Ülkemiz büyüyor, ülkenin büyümesiyle birlikte artık üzerimize dar gelen kıyafetimizi ona uydurmamız lazım. Ülke olarak Daha da büyümek isteyeceğiz ve bu sistemi değiştirmemiz lazım. Ülke ekonomik krizdeyken de, iyiyken de, herşey aynı yerinde sayıyor. Yani mevcut sistem değişmeye ve gelişmeye uyumlu bir sistem değil.

Bazı sorumluluklarımız var artık, sadece kendi milletinin beklentilerini karşılamaya çalışan bir Devlet değil bütün Müslümanların umudu olan bir Türkiye var. Daha istikrarlı daha güçlü bir sisteme ihtiyaç var. Yeni sistemin desteklenmesi Ülkemize çağ atlatacaktır.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN GETİRİLERİ İLE İLGİLİ OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Bir insanın hızlı hareket etmesini sağlayan veya engelleyen unsurlar vardır. Üzerinizde ağırlık varsa, aynı donanıma sahip olan diğer insana göre daha ağır hareket edersiniz. Ama o hızlı hareket etme koşullarına uygun bir kıyafetiniz varsa daha kolay hareket edersiniz. Bizi tutan aşağı çeken unsurlar;

 1-Yönetim Sistemi,

 2- Terörle Mücadele,

 3- Uluslararası ilişkiler,

Bu ilişkilerimizde aslında dostluk beklentimiz yok ancak bize düşmanlık yapılmasını istemiyoruz. Bu maddelerin hepsi  ile bizi yavaşlatmak istiyorlar. Bunlardan bizim kurtulmamız lazım. Bunlardan kurtulmak için kendimizi aşırı yıpratmamız gerekiyor. Biz bu sancılı dönemi atlatacağız ve sistemi kurduğumuzda daha rahat hareket edeceğiz.

YENİ SİSTEMDE 15 YILDA YAPILAN HİZMETLERİ DAHA YUKARI TAŞIYACAK BİR YÖNETİM ŞEKLİ OLUŞUR MU?

Ak Parti’nin 15 yılda yaptıklarını bütün dünya gördü ve takdir etti. Bu bizim kapasitemizin sınırı değildi, Biz bunun çok daha üstünde işler yapabilirdik, Biz 3 maçı birden çıkardık bir gelişmişlik maçını yaparken diğer yandan terörle mücadele maçı oynadık, Ekonomik Kriz maçı, darbe maçları oynadık biz tek sahada mücadele etmedik biz çok daha fazla hizmet yapabilirdik ancak ülkeyi rahat bırakmadılar.

IMF’nin kapısında dilenen bir ülke konumundan, Gıpta ile izlenen takdir edilen ve bazıları için korkulan bir ülke konumundayız. Yine büyüme gösterdik ancak çok daha üstüne çıkabilirdik bizi yavaşlatan bunca unsura rağmen çok daha ileri düzeyde hareket edebilirdik.

SAĞLIK BAKANI’NIN KAHRAMANMARAŞ’A VERDİĞİ MÜJDELER VAR MI?

Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ  konusuna çok hakim bir insan,  Bakan bey  Kahramanmaraşın  mevcut sağlık yatırımlarına bakarak  bundan daha iyisine layık olduğunu söyledi. 100 Yataklı Onkoloji Hastanesinin Necip Fazıl Hastanesine   eklenmesini talep ettik uygun buldu. Artık  Kahramanmaraş’1000 Yataklı bir şehir hastanesi olacak. Eski Yörük selim Hastanesinin olduğu yerde 300 yataklı bir hastane planlamasını kabul etti. Şehrin doğusunda ve batısında hizmetler daha iyi vatandaşlarımızı ulaşsın istedik.  Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi  şehrimizin biraz daha doğusunda insanların oraya ulaşımında biraz sıkıntılar yaşanıyordu.  12 Şubat Bölgemizde bir hastane daha olsun istedik Sayın bakanımız bu talebi kabul etti, Şu andaki Mevcut kadın Doğum hastanesi veya Yörükselim Hastanesi’nin yerine yapılacak.

Kahramanmaraş’ın sağlıkla ilgili merkezin beklentilerini karışlayacaktır. Afşinde güzel bir hastane planlaması var projesi yapılıyor. Ekinözün de bir devlet hastanesi yapıldı açılışı yapılacak, Göksun’da hastanemizi faaliyet geçti, Pazarcık’ta 120 Yataklı bir hastane planımız var. Biz Sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş’a yapılan sağlık yatırımlarının toplam bedeli 1 milyon 100 bin iken sayın bakanımızın ziyaretinden sonra   projelerin Toplam maliyeti 1 milyon 350 bin TL ya çıkarıldı.

REFERANDUM SÜRECİ İLE İLGİLİ KAHRAMANMARAŞ’TA BAŞLADIĞINIZ GÜNDEN BU YANA NASIL TEPKİLER İLE KARŞILAŞTINIZ? BU SÜREÇDE ŞEHİR HALKININ YAKLAŞIMINI NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

Başladığımız noktadan çok daha ileri düzeydeyiz. İktidar partisi normalde seçim kampanyalarına eli zayıf başlar, biz 15 yılda vatandaşımıza hiç yalan söylemediğimiz ve yapmayacağımız şeylerin sözünü vermediğimiz için vatandaşımızın karşısına alnı dik şekilde çıktık.

Başladığımız noktadan çok daha iyi konumdayız. Son dönemlerde vatandaşımızın etkinliği daha da arttı ve artık sağlam şekilde evet oyu kullanacaklarını ifade edebilenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Vatandaşlarımızın kararlı olmasının birçok etkeni var, Bizim sahada olmamız, CHP’nin bu Anayasa’nın maddelerini açıklayamaması ve çuvallaması, Avrupa ülkelerinin bu sistem değişikliğine ısrarla karşı çıkması ve anlamsız bir terör mantığıyla karşı çıkması, vatandaşımızın sandığa gitmesini ve Evet oylarını tetiklediğini düşünüyorum. MHP Genel başkanı sahaya indi ve çalışıyor. Kendi ülkücü seçmeni üzerinde bir etkisi olacaktır. Vatandaşımızın kararı evet olarak sandığa yansıyacağını düşünüyorum. Milletin ve devletin bekası söz konusu olduğunda ara unsurları ortadan kalkan bir düşünce sistemimiz olduğunu düşünüyorum.  18 Maddelik değişimle ilgili izah ettiğimiz maddelerden vatandaşın kafasına oturmayan bir nokta yok aslında. Vatandaşımız sandıkta yüksek oranda  Evet oyu vereceğini düşünüyorum.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.