Merdiven altı çalışanlara izin verilmesin

Merdiven altı çalışanlara izin verilmesin

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2017 12:38
Merdiven altı çalışanlara izin verilmesin

Kahramanmaraş’taki asansörlerinin çoğunun tehlikeli olduğuna dikkat çeken KAMAX Asansörleri Yönetim Kurulu Başkanı Elektrik Mühendisi Fatih Mehmet Gemci, Makine Mühendisleri Odası’na Apartman yöneticilerine ve asansör firma sahiplerine çok iş düşüyor” diyerek,  “Yeni ev alan vatandaşlarımız daireyi en ince detayına kadar inceliyor fakat ortak alan olan asansörlere hiç dikkat etmiyor.  Ayrıca yetkililer de merdiven altı çalışanlara izin vermesin” şeklinde konuştu.

o1-003.jpg

“Vatandaşa hem kaliteli hem de ekonomik hizmet sunmak için kendi markalarını üretmeyi başladıklarını ifade eden Gemci; “Kahramanmaraş’ta asansör sanayisi kurmak istiyoruz. Asansör fabrikası projelerimiz var. Arsamızı aldık. Yatırımlar için devlet ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kahramanmaraş’ı değişik bir sanayi sektörüyle buluşturmak istiyoruz. Bu proje ile yeni bir istihdam alanı açılacak. Kahramanmaraş’ın ticari yapısında da farklılık yapılacak. Orta doğu ve Afrika bölgesine bir ihracat çalışmamız sürüyor. Bunun çalışmalarını durmadan devam ettiriyoruz. Asansör sektöründe Kahramanmaraş’taki sanayici müteahhit mimar inşaat mühendisi arkadaşlarımızdan da yardımlar alacağız. Bu sektör çok özel bir sektör. Asansör insanlara 24 saat hizmet ediyor. Günün her saatinde bakım ihtiyacı olabilen bir sektördür. Bu sektörde mesai yok. Dinimizin ve devletimizin bize verdiği ticari imkânların dışına çıkmadan çalışma çabası içerisindeyiz. Vatandaşların doğru bilinçlenmesini sağlamak zorundayız” ifadesini kullandı.

ASANSÖR BÜLÜMÜ AÇILSIN

Kahramanmaraş’ta asansörünün sektöre ilk başlayanlar ile belirli bir noktaya getirildiğini belirten Gemci, “Mesleğe ilk başlayanlar bir okul gibi eleman yetiştirdi. Ama bu sektör bir süre sonra yetersiz kaldı. Yetişen ustalar eski ustalardan gördükleriyle iş yapıyorlar. Ama ortamın ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu ustalar biraz geride kaldı. Bu sebeple biz Kahramanmaraş’taki mesleki eğitim okullarında asansör bölümleri açılsın istiyoruz. Teknik açıdan iyi ustalar yetişsin istiyoruz” dedi.

YÖNETMENLİĞE GÖRE ÜRETİM OLSUN

Asansörlerin yönetmenliklere göre üretilmesi gerektiğinin altını çizen Gemci, şöyle dedi: “Yeni yönetmelikte ortak yaşam alanlarında anlaşmazlık çok fazla olduğu için bu tam anlamıyla yapılamıyor. İnsanlar asansör bakımlarını bilinçli olarak yaptırmıyor. Bir yerde bir kaza gördükleri zaman bakım yaptırıyorlar. Bu durumlara gelinmeden asansörlerin gerekli bakımları veya değişimleri yapılmalıdır.

MERDİVEN ALTI ÇALIŞANLARA İZİN VERİLMESİN

Yeni ev almak isteyen vatandaşımız evin her şeyini kontrol ediyor ama ortak kullanım alanı olan asansöre bakmıyor. Bunun kalitesi nedir? uygun yapılmış mıdır? Hiç dikkat edilmiyor. Merdiven altı çalışanlar var. Bunların kontrol edilip yenilenmesi gereken belgelerinin yenilenmesi lazım. Gerekli kontrolleri yetkililerin yapması lazım. Müşterilerin de belgeleri sorgulaması lazım. Ama ne yazık ki vatandaşlardan böyle bir sorgulama daha görmedim. Vatandaş alışveriş yaparken kalitesini ve garantisini soruyor. Ben asansörümün kalitesinden bahsediyorum. Sektördeki diğer arkadaşlarımızın kalitesini üst seviyeye çekmek istiyorum. Standartlar ve kaliteler düşerse kaybedersin. Bu sektörde bir kişinin hatası diğer üreticilere yükleniyor. Doğru zamanda doğru iş ile doğru fiyat çok önemli.” İfadesini kullandı

YAPTIĞIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

“Biz yaptığımız yapacaklarımızın teminatıdır mantığıyla yola çıktık. Kullandığımız malzemelerin kalitesinden kaçmadan çalışıyoruz. Asansörün yükünü ağırlaştıracak malzemeler kullanmıyoruz. Dekoratif malzemeler olarak asansörün içerisini en şık hale getirmeye çalışıyoruz. İğneden ipliğe kalite diyoruz. Asansörde lifli halat kullanıyoruz. Bu da asansörün sağlığı açısından çok büyük avantajlar sağlıyor. 15-20 sene sonra o asansör söküldüğü zaman söken ustanın kaliteyi görmesi için çalışıyoruz. Sürekli araştırmalar yaparak kaliteli malzemeler sorguluyoruz. Fuarlara katılıp yeni çalışmalar yapıyoruz. İşçilerimizin yaşayabileceği her türlü kazalar önlemler almak için çabalıyoruz. Helal kazanmak çok önemlidir. Helal kazancın bereketi de bol olur.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.