KUTLU DOĞUM HAFTASI BAYANLAR PROGRAMIYLA BAŞLADI

Kahramanmaraş İl Müftülüğünce, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1444. Yılı olan 2015 Kutlu Doğum Haftası kutlamaları bayanlara yönelik bir programla start aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2015 15:09
KUTLU DOĞUM HAFTASI BAYANLAR PROGRAMIYLA BAŞLADI

Kahramanmaraş İl Müftülüğünce,  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1444. Yılı olan 2015 Kutlu Doğum Haftası kutlamaları bayanlara yönelik bir programla start aldı.

Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde gerçekleştirilen bayanlar programı, “Hz. Peybamber efendimiz ve birlikte yaşama ahlakı” konusu ele alındı. Bayanların programa katılı oldukça yüksek oldu. Salon tıklım tıklım dolarken birçok bayan programı ayakta ve dışarıdan izledi.

Program Acemli Camii Kuran Kursu öğrencilerinden Hafız Abdulkadir Keskin’in Kuran tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Muhammed Gevher yaptığı selamlama konuşmasında katılımcılara teşekkür etti, İnsanların bir birlerinize kin ve nefret beslememesini haset etmemesini istedi. Müftü Gevher, Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) “İman etmedikçe cennete giremeyeceğimiz gibi, bir birimizi sevmedikçe de gerçek Mü’min olamayacağımızı” bildirmiştir dedi.

İl Müftüsü Muhammed Gevher konuşmasında şunları söyledi: “her ışığını hayatını güneşten alırken, Hz. Muhammed aleyhisselamın dünyaya teşrifleriyle ay, güne, yıldız ehli kitab bilen herkes o gece Hz. Peygamberin nurlu evinin etrafında adeta bir nur pervanesi. İnsanlarımız bu gün bu muazam salonda peygamber sevgisi Hz. Peygamberimize olan hayranlığını, onsuz yaşanmayacağını bir defa daha gösterdiler. Geçtiğimiz yıl stadyuma sığmayan 20 bin Peygamber sevdalısı bu yılda bu güzel salona sığmadı. Bu güzelliği yaşatanlara Şükran borçluyuz.”

Müftü Gevher konuşmasında böyle bir peygambere rağmen İslam âleminin sıkıntılar içinde olduğunu vurguladı. Gevher; sıkıntıyı gidermenin bir tek yolu olduğunu onunda Kuran ve peygamberi iyi anlamadan geçtiğini belirtti.

 

Daha sonra 2015 kutlu doğum sinevizyonu izlendi. Ardından şerife yaşar Gölcu Kız Kuran Kursu öğrencilerinde hazırlanan duygu yüklü “Hz. Vahşi’nin hasreti” konulu tiyatro gösterisi bayanlarca büyük beğeni ve alkış aldı.

 

İl Müftülüğü vaizesi Neşe Kömür bayanlara seslendi, ümmet olmanın yolunda peygambere salât ve selam ile konuşmasına başladı. Vaize Kömür, Allah (CC) Dünyayı İnsanlara emanet etti. Bizi de bir birimize emanet etti. Emanete ihanet bizlere yakışmaz. Birlikte yaşama ahlakı açısından Peygamberimiz (S.A.V.) “Mü’min Başkalarıyla hoş geçinir, başkasıyla hoş geçinmeyen kimsede hayır yoktur” diyerek Mü’min i ne güzel tarif etmiştir. Şeklinde konuştu.

Program, oratoryo, İlahi dinletisi ve sohbet ardından son buldu. Kahramanmaraş Orman bölge Müdürlüğü Kutlu doğum anısına bayanlara 1444 adet gülfidanı dağıttı.

 

Programa; Kahramanmaraş Valisi Mustafa hakan Güvençer, Büyükşehir belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 12 Şubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, 12 Şubat belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu belediye başkan vekili Mehmet Aki Kahveci, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Dulkadiroğlu ilçe Müftüsü İsmail Günay, 12 Şubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Büyükşehir Belediyesi Kadın Ve Aileden Sorumlu Müdire Ayşe Taşkıran ile Kuran Kursu öğreticileri ve bayanlar katıldı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.