Kömür fiyatı düştü, odun fiyatı sabit kaldı

Kış sezonunun yaklaşması ile birlikte Odun Ambarları bölgesi esnafında da hareketlilik başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2019 18:28
Kömür fiyatı düştü, odun fiyatı sabit kaldı

Gazetemize açıklamalarda bulunan Karaçam Ticaret İşletme Sahibi Hasan Karaçam, kömür fiyatlarının düştüğünü, odun fiyatlarının da geçen yıl ile hemen hemen aynı olduğunu söyledi.

Odun ve kömür fiyatları ile ilgili gazetemize bilgiler aktaran Hasan Karaçam; “Sezonumuz açılmaya başladı. Odun fiyatlarımız geçen yıla göre herhangi bir artış göstermedi. Çam odunu ortalama 600 lira, meşe odunu da ortalama 700 lira aralığında satışa sunuluyor. Kömürde genel bir düşüş görüldü. Kömür fiyatları da kalitesine ve çeşidine göre bin ile bin 400 lira arasında değişiyor. Kömür fiyatlarının düşmesinin nedenlerinden bir tanesi döviz kurunun düşmesi, diğeri de kömür firmalarının uyguladığı düşüş oldu. Satış fiyatları aşağı çekildi ve bu da vatandaşa yansıdı. Esnaf şu anda en az kar edecek şekilde satışlara başladı. Satışlarımız başladı, sezonun bereketli geçeceği görüşündeyiz” dedi.

Kullanılacak olan kömürün sobanın türüne göre değiştiğini söyleyen Karaçam; “Kömür kullanımı sobaya göre değişiyor. Tuğlalı ve demir döküm sobalarda Rus kömürünü öneriyoruz. Diğer kovalı sobalarda ise Güney Afrika ve pres kömürünü öneriyoruz. Vatandaşlarımız yakıt alırken sobalarının ne olduğunu söylemeleri gerekiyor. Esnaf ona göre uygun kömürü tavsiye edecektir” dedi.

Sektörün geri adımlar attığını söyleyen Karaçam, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Sektörümüz git gide eriyor. Doğalgazın yaygınlaşmasından dolayı satışlarımız ciddi anlamda düştü. Devletimiz sosyal devlet politikası ile birlikte ihtiyacı olanlara kömür dağıtıyor. Devletimizin bu konuda yerel esnafa destek çıkmasını istiyoruz. En azından kömür teminini bizden yapsalar esnafa biraz da olsa can suyu katmış olurlar”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.