Kira İçin Arabuluculuk O Tarihte Başlıyor!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, kira uyuşmazlıklarına ilişkin önemli bir adımın atılacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2023 11:26
Kira İçin Arabuluculuk O Tarihte Başlıyor!

Geçtiğimiz yıl kira artışlarını yüzde 25'ten fazla olamayacağı şeklinde düzenlendiklerini hatırlatan Bakan Tunç, bu sınırın bir yıl daha uzatıldığını belirtti.

Kira artışlarının yüksek olmasının önüne geçmek amacıyla böyle bir karar alındığını ifade etti.

Bakan Tunç, kira uyuşmazlıklarına ilişkin bir diğer önemli gelişmeyi de duyurdu.

Buna göre, kira uyuşmazlıklarında dava açabilmek için önce arabuluculuk şartı getirilecek.

Bu uygulamanın 1 Eylül tarihinden itibaren başlayacağını belirten Bakan Tunç, bu adımın hem dava yükünü hafifleteceğini hem de taraflar arasında dostane çözümlerin sağlanmasına yardımcı olacağını ifade etti.

Ayrıca, kira sözleşmelerindeki taahhütlerin geçerliliği konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, "Şu tarihte boşaltacağım" ifadesinin geçerli olmadığını ve tahliye taahhüdü verilmesi gerektiğini belirtti.

Bu konuda noter aracılığıyla veya belli bir süre sınırlaması getirilerek düzenlemeler yapılması gerektiğini dile getirdi.

Deprem soruşturmalarına da değinen Bakan Tunç, şu ana kadar 2 bin 124 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve 260 tutuklu olduğunu açıkladı.

Ayrıca deprem sonrası hasar tespiti davalarında artış olduğunu ve ağır hasarlı binaların bir an önce yıkılabilmesi için yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.