Kıbrıs görüşmelerinde büyük kriz!

Kıbrıs görüşmelerinde büyük kriz!

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2017 16:40
Kıbrıs görüşmelerinde büyük kriz!

Kıbrıs müzakereleri kapsamında taraflar ara bölgede buluştu. Toplantı sürerken Rum lider Anastasiadis öfkelenerek kapıyı çarpıp salonu terk etti. Mustafa Akıncı ise bu davranışa sert tepki gösterdi.

Kıbrıs müzakereleri çerçevecesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis bugün yeniden bir araya geldi.

Görüşme ara bölgede BM tesislerinde yapıldı. Görüşmeye Anastasiadis'in sert çıkışı ve toplantıyı terk etmesi damgasını vurdu.  Liderlerin bugünkü görüşmede, Rum Meclisi’nin Enosis plebisitinin okullarda anılması kararını ele aldılar.

TALİSİZLİĞİ İZAH ETMEYE ÇALIŞTIK

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığına dönüşünde yaptığı açıklamada, Rum Lider Anastasiadis’e, Rum Meclisi’nin Enosis plebisitinin okullarda anılması kararının yarattığı sıkıntıyı, talihsizliği izah etmeye çalıştıklarını söyledi. 

KAPIYI ÇARPIP ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum liderin kendilerini dinlemek yerine 5 sayfalık bir metin ile toplantıya geldiğini, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin konuyu toparlayan bir konuşma yaparken Rum Liderin Anastasidis'in öfkeyle, 'Söyleyecek bir şeyim yok' diyerek toplantıyı terk ettiğini söyledi.

NTV'nin iddiasına göre Rum lider salondan ayrılırken kapıyı çarpıp çıktı. Mustafa Akıncı bu davranışın saygı çerçevesinin çok dışında bir davranış olduğunu söyleyerek, Rum Lider Anastasiadis'in bu davranışına musamaha göstermeyeceklerini söyledi.    

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.