KDK'den Deprem Mağdurlarına Müjdeli Karar: Yüksek Tazminatlar Yolda!

KDK'nin kararıyla depremzedelere adil tazminat! 2023 tarifesine göre ödemeler, mağduriyetleri gideriyor. Adalet sağlanıyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2023 10:29
KDK'den Deprem Mağdurlarına Müjdeli Karar: Yüksek Tazminatlar Yolda!

KDK'nin, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında hasar gören ev sahiplerine yapılan sigorta tazminatlarının 2023 yılı tarifesine göre ödenmesi gerektiği yönündeki tavsiye kararı kamuoyunda geniş yankı buldu. Kurumun kararına göre, depremzedeler, 2022 yılı tarifesine göre hesaplanan sigorta tazminatlarının düşük olduğunu belirterek, tazminatların 2023 yılı birim fiyatı olan 3 bin 16 lira üzerinden hesaplanarak ödenmesi talebinde bulundular.

KDK'nin bu kararı, sigorta poliçelerindeki temel tarife değişikliklerinin sigorta sahiplerine açıkça bildirilmeden eski tarife rakamları üzerinden ödemelerin yapıldığına dair bir gerçeği ortaya çıkardı. Bu durum, depremzedelerin mağduriyetine neden oldu. Kararda, zorunlu deprem sigortasının sağladığı güvencenin ülkenin farklı bölgelerinde ve farklı konut tiplerinde gerçek sigorta değerinin altında olduğu belirtildi.

KDK'nin kararı, sosyal adaletin sağlanması ve depremden etkilenen bireylerin mağduriyetlerinin giderilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Bu nedenle, sigorta tazminatlarının 2023 yılı tarifesine göre ödenmesini sağlamak amacıyla mevzuatta düzenlemeler yapılması gerektiği vurgulandı. Bu kararın, depremzedelerin haklarının korunması ve adaletin tesis edilmesi yolunda önemli bir katkı sağlayacağına inanılıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.