Katı yakıt alırken dikkat!

Kalınkara Ticaret Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kalınkara kömür alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda gazetemize açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ağustos 2018 12:29
Katı yakıt alırken dikkat!

Kalınkara Ticaret Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kalınkara, Kış Sezonun yaklaşmasıyla birlikte katı yakıt alırken bir takım kriterlere dikkat edilmesi gerektiğini ve bu kriterlerin neler olduğu konusunda okurlarımıza önemli konulara değindi.

Kalınkara; “Pazarcıkta faaliyet gösteriyoruz. Katı yakıt ve hububat alım satım faaliyetleri yürütüyoruz. Yaptığımız işler dolar endeksli olduğundan ve dolar kurunun kısa zaman içerisinde fiyatlarının hat safhaya ulaşmasıyla gayri ihtiyari işlerimizde bir takım aksaklıklar yaşanmaya başladı. Hem katı yakıtın temini hem de nihai tüketiciye ulaştırırken ekonomi kaynaklı problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. İlçemizin neredeyse dışa bağımsız ve kendi ekonomisini oluşturmuş durumda. Bu da hem ilçe ekonomisine büyük oranda katkı sağlıyor. Biz müşterilerimize hizmet konusunda elimizden geleni en iyi şekilde müşterilerimize arz etmeye çalıyoruz” dedi.

Kalınkara; “Katı yakıt alımında dikkat edilmesi gerekenler konusuna da değinen Kalınkara; “öncelikle vatandaşlar yakıt aldıkları işletmenin Katı Yakıt Satıcı Kayıt Belgesinin olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Herhangi bir durumda konuya muhatap bulmasında ve kayıtlı işletme olduklarından dolayı aldıkları mal ve hizmetin mukabilinde ödedikleri ücretlerin nereye gittiklerini açıkça görebilirler. Kömür alırken de özellikle belirli bir marka olması ve üzerinde TSE ibaresinin olması, kalorisi, külü, kükürdü, şişme endeksi, nem miktarı ve ağırlığı sorularak satın alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.