Kahramanmaraş'ta Yağmur Alarmı! Yarın Akşama Kadar Sağanak Var!

Kahramanmaraş'ın güneybatısında yarın akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor. Sel, su baskını gibi risklere karşı dikkatli olun!

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2024 13:45
Kahramanmaraş'ta Yağmur Alarmı! Yarın Akşama Kadar Sağanak Var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerini de kapsayan geniş bir bölge için sağanak yağmur uyarısı yapıldı.

DOĞU'DA KUVVETLİ YAĞMUR, KAHRAMANMARAŞ'TA YEREL KUVVETLİ SAĞANAK

Yurdun doğu bölgelerinde ve Akdeniz'in doğusunda kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yarın sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa, Elazığ, Muş ve Mardin'in bazı ilçelerinde kuvvetli yağmur görülecek.

YAĞMUR YERİNİ KARA BIRAKACAK

Zamanla sıcaklıkların düşmesiyle yağışlar 1200 metre üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde görülecek.

YAĞMURUN ETKİ SÜRESİ

Yağışlar, yarın gece saatlerinde bölgenin batısında etkisini kaybedecek, doğusunda ise cuma akşam saatlerine kadar etkisini sürdürecek.

KAHRAMANMARAŞ'I DA KAPSAYAN YEREL KUVVETLİ SAĞANAK

Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak, bu akşam saatleriyle yarın akşam saatleri arasında Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli olacak.

OLASI OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ OLUN

Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde, tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KAHRAMANMARAŞLILAR DİKKATLİ!

Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, yarın akşam saatlerine kadar beklenen yerel kuvvetli sağanak yağmur ve olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.