Kahramanmaraş'ta Üniversiteden Senato Kararı: Uzaktan Eğitim!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 2023-2024 Güz Dönemi için birçok bölümde uzaktan eğitime geçiyor, öğrenci konaklama sorunlarına çözüm arayışında. İşte detaylar!

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2023 21:49
Kahramanmaraş'ta Üniversiteden Senato Kararı: Uzaktan Eğitim!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi için eğitim-öğretim uygulamalarını yeniden değerlendirdi ve sonuçta birçok bölüm için uzaktan eğitim kararı aldı.

Üniversitemiz Senatosu, 27 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşen toplantıda, 2023-2024 Akademik Yılı Güz Yarıyılı eğitim yöntemini gözden geçirdi. Daha önceki toplantıda, üniversitenin fiziki ve teknolojik altyapısının yüz yüze eğitime hazır olduğu belirtilmişti. Ancak, şehrimizdeki depremlerin neden olduğu olumsuzluklar ve öğrenci barınma sorunları göz önüne alındığında, tüm fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürlerinin görüşleri doğrultusunda 2023-2024 Akademik Yılı Güz Yarıyılında eğitim-öğretim faaliyetlerinin bazı birimlerde yüz yüze, bazı birimlerde ise uzaktan (online) yapılması kararlaştırıldı.

Ancak, güncel durum itibarıyla öğrenci barınma sorunlarının çözülemediği, öğrenci yurtlarının tamiratının tamamlanamadığı ve kapasite artırma çalışmalarının gerçekleştirilemediği görülmüştür. Bu nedenle mevcut kapasitenin sadece yarısının kullanılabildiği belirlendi ve sorunun bir süre daha devam edeceği ve çözüm için zaman gerektiği bildirildi. Bu sebeple Üniversitemiz, 2023-2024 Akademik Yılı Güz Yarıyılında eğitim-öğretim faaliyetlerini aşağıdaki tabloda belirtilen şekilde uygulamaya koyma kararı almıştır:

2023-2024-akademik-yili-guz-doneminde-egitim-ogretimin-uygulanmasiyla-ilgili-ksu-senatosunun-yeni-karari.jpg

Bu karar, öğrenci barınma sorunlarının çözümüne odaklanmak ve öğrencilerin güvenliği ile eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla alınmıştır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum