Kahramanmaraş'ta Kentsel Tasarım Hareketi Başlıyor: Deprem Sonrası Dönüşüm

Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen Dulkadiroğlu ilçesinde kentsel tasarım başlıyor! Başkan Güngör liderliğinde zemin etütleri ve planlamalar hızla ilerliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 16:35

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen bölgelerden biri olan Dulkadiroğlu ilçesinin imar durumuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hanifi Coşkun Ağdur ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri de bu açıklamada yer aldı. Başkan Güngör, açıklamada zemin etüt çalışmaları, imar planları, orta hasarlı binaların durumu, kentsel tasarım projesi, hak sahipliği ve yerinde dönüşüm gibi birçok konuya değindi.

kahramanmarasta-kentsel-tasarim-hareketi-basliyor-deprem-sonrasi-donusum.jpg

Başkan Güngör, "Şehir merkezinde detaylı bir zemin etüdü çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sonucunda Azerbaycan Bulvarı ve Trabzon Caddesi çevresinde zemin artı 3 ve 4 kat olarak belirlenen kentsel tasarım projesi hazırlandı ve uygulanmaya başlandı. Boğaziçi, Sümbüllü ve Ağcalı bölgelerinde ise bakanlık tarafından yürütülen zemin etüt çalışmaları hızla devam ediyor" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.