Hak Sahiplerinin İlgi Odağı: Dulkadiroğlu Doğukent'te Yerinde Dönüşüm Raporu

Dulkadiroğlu ilçesinde deprem sonrası yerinde dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Güçlü ve dirençli bir şehir için adım adım ilerliyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 16:35

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat depremlerinin en büyük etkilerinden birini gösteren Dulkadiroğlu ilçesinin imar durumu hakkında basın açıklamasında bulundu. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hanifi Coşkun Ağdur ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri de açıklamada hazır bulundular. Başkan Güngör, zemin etüt çalışmaları, imar planları, orta hasarlı binaların durumu, kentsel tasarım projesi, hak sahipliği ve yerinde dönüşüm gibi bir dizi konuda basın mensuplarına bilgi verdi.

hak-sahiplerinin-ilgi-odagi-dulkadiroglu-dogukentte-yerinde-donusum-raporu.jpg

Dulkadiroğlu ilçesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Güngör, “Depremin etkileriyle başa çıkabilmek ve daha dayanıklı şehirler oluşturmak amacıyla Dulkadiroğlu ilçemizde yürütülen çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Zemin yapısı ve fay hattına olan yakınlığı nedeniyle en çok etkilenen bölgelerden biri olan Dulkadiroğlu’nda, depremden kaynaklanan riskleri azaltmak için çeşitli önlemler alıyoruz. Bakanlığımızın yerinde dönüşüm kararı çerçevesinde, bölgedeki hasar durumları, toplumun psikolojisi, beklentileri, şehircilik ilkeleri ve estetik kaygılarımızı göz önünde bulundurarak değerlendirme yaptık. Bu kapsamda, hak sahipliği başvurusu yapılan konut sayısı 16 bin 137, iş yeri sayısı ise 4 bin 760. Yerinde dönüşüm için yapılan başvuru sayısı ise 9 bin 710. Hemşehrilerimizin yerinde dönüşüme büyük ilgi gösterdiklerine tanık oluyoruz. Kırsal alanlarda yapılan hak sahipliği başvurusu ise 3 bin 147” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Doğukent sitesinde yerinde dönüşüm çalışmalarının hızlandırılmasına vurgu yapan Güngör, “Daha sağlam bir Kahramanmaraş oluşturma hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dulkadiroğlu ilçemizde, hasar ve zemin durumlarını göz önünde bulundurarak mümkün olduğunca inşaat alanlarını koruyarak kat sayısını 5 ile sınırladık. Doğukent sitesindeki yerinde dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak amacıyla Bakanlık ve Dulkadiroğlu Belediyesi ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Bu sayede, şehir merkezinde uygun olmayan alanlar dışında büyük ölçüde yapılaşmaya izin veren çalışmaların ve ruhsatların önü açıldı” şeklinde konuşmasını tamamladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.