Kahramanmaraş'ta Filistin Evi Ziyareti: Türkiye'nin Kudüs İçin Duruşu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kahramanmaraş'ta Filistin Evi'ni ziyaret etti: Kudüs'ün egemenliği ve bağımsız Filistin devleti için destek tam, Türkiye her zaman yanınızda.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2023 20:08
Kahramanmaraş'ta Filistin Evi Ziyareti: Türkiye'nin Kudüs İçin Duruşu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kahramanmaraş'ta Filistin Evi'ni ziyaret etti ve şunları dile getirdi:

"Gerçek çözüm, başkenti Kudüs olan yaşanabilir, bağımsız ve egemen bir Filistin devletidir. Bu, bizim net politikamızdır ve bu davayı desteklemek için elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız."

Ziyaretinde Yılmaz, Kudüs'ün tarih boyunca farklı inançları hoşgörüyle kucakladığını ve Kudüs'ün, Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler için ortak bir mekan olduğunu vurguladı. Ayrıca, Kudüs'ü tekelleştirmeye çalışmanın ruhuna aykırı olduğunu ve bu yaklaşımın başarılı olamayacağını ifade etti. Yılmaz, Filistin sorununun çözümünün, başkenti Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin oluşmasında yattığına inandıklarını belirtti. Türkiye olarak, Filistin davasına olan desteğimizin devam edeceğini ve uluslararası hukuk ve insan hakları ilkelerine uygun olmayan saldırılara karşı çıkmaya devam edeceğimizi ifade etti.

Filistin Evi Temsilcisi Rana Abu Sibaa, Türkiye'nin her zaman Filistin'in yanında olduğunu ve Türk halkına teşekkür etti. Sibaa, Türkiye'nin desteğiyle bağımsız devletlerine kavuşacaklarına inandıklarını ve Türk halkını Kudüs'te dua ederken göreceklerini ifade etti. Ziyaretin sonunda Sibaa, Cevdet Yılmaz'a, Filistin'in özgürlüğü için mücadele eden Yasir Arafat'ın giydiği kefiyeyi hediye etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.