Kahramanmaraş'ta Dinamitle Yıkılan Doğukent Konutları: O Anlar Kamerada

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan ve son depremde ağır hasar gören Doğukent konutlarının yıkım işlemleri başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2023 23:20

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan binaların yıkımına devam ediliyor. Doğukent Mahallesinde depremlerde ağır hasar alan 11 katlı bina, çevrede gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından patlayıcı yardımıyla yıkıldı.

Ağır hasar alan Kahramanmaraş Doğukent Konutları, dinamitle yıkımına başlandı. 200 kg patlayıcı kullanıldı, güvenlik önlemleri alındı.

TARİHİ 1999'A UZANAN DOĞUKENT MAHALLESİ HASAR ALDI

1999 yılında inşasına başlanan ve Kahramanmaraş'un en büyük toplu konutları arasında yer alan Doğukent Mahallesi, son depremde ağır bir şekilde hasar gördü. Toplamda 3 bin konuttan oluşan bu sitelerde yaklaşık 18 bin vatandaş yaşıyordu.

kahramanmarasta-agir-hasarli-binalarin-dinamitle-yikimina-baslandi-o-anlar-kamerada.jpg

DİNAMİT KULLANILARAK YIKIM GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Yapılan çalışmalar sonucunda, yıkım işlemlerine dinamit kullanılarak devam edilme kararı alındı. Yıkım sürecinde toz salınımını engellemek amacıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri enkazı sulama yöntemiyle nemlendirdi. Ayrıca, yıkım sırasında herhangi bir güvenlik tehlikesinin oluşmaması için polis ve sağlık ekipleri gerekli önlemleri aldı.

Yaklaşık 200 kilogram patlayıcının kullanıldığı bu yıkım süreci, hem çevre sağlığını koruma amacını taşıdı hem de hızlı ve etkili bir yıkımın gerçekleştirilmesine imkan sağladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum