Kahramanmaraş'ta 4 kardeşin intiharı

Kahramanmaraş'ta 4 kardeşin intiharı

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2017 14:47
Kahramanmaraş'ta 4 kardeşin intiharı

Kahramanmaraş’taki 4 kardeşin esrarengiz bir şekilde intihar etmesi olayına yıllar sonra yeni bir bakış açısı ortaya çıktı.

‘Süpermiş’ adli youtube kanalından paylaşılan videoda 2011 yılında Kahramanmaraş’ta intihar eden 4 kardeşin neden intihar ettiğiyle ilgili birçok dikkat çekici ayrıntı paylaşıldı.

maras-4kardes.jpg

Babaları Maraş’ın tanınan avukatlarından Necdet Sağocak, Annelerii bir heykaltıraş  Meryem Sağocak, Necdet Sağocakla evliliği 2. Evlilik. Annenin mitoloji ve öz Türkçe aşkı çok fazla olduğu için çocuklarının isimlerini İslamiyet öncesi isimler vermiş. Birinin adı Deralis, diğerinin adı Ralen, Rulan ve Sajen isimleri vermiş.

Soyu devam ettirecek kişi anne bu isimleri istiyor ve baba nüfus memuru ile kavga ediyorlar. Baba işine aşık olmuş bir adam çocukları ile iletişimi pek yok. Mahalle’nin bakkalı ile bile hiç muhabbetleri yok ve kimseyle pek konuşmayan bir ailedir. Çocukların hep aynı taksiyle eve gidip geldiği bahsediliyor. Çocuklar ile ilgili bütün kararları veren kişi Meryem Sağocak yani annedir.

Anne astım hastası olduğu için İstanbul’a götürüyorlar. Çocuklar annelerini yalnız bırakmıyorlar. İstanbul’a annelerinin yanına gidiyorlar. Ancak Anne Meryem’in hastalığı ağırlaşınca çocuklar fazla iletişim şansı bulamadığı babalarına ‘Eğer annemiz ölürse bizde ölürüz’ diyerek Annelerine bağlılıklarının hastalık derecesine kadar ilerlediği görülmektedir.

15 Nisan günü Anne Meryem Sağocak öldüğü haberi geliyor. Daha sonra Annelerin öldüğü haberi 4 kardeşi olumsuz etkiliyor. Dört kardeş kendi aralarında bizim için yaşamanın bir anlamı yok demektedirler.

4 Kardeşin intihar söylemleri babanın kulağına kadar gitmiştir. Baba Sağocak, bir psikologla görüşerek duruma çözüm aramış psikologda sakinleştirici hapları vererek çocuklarının içeceklerini katmasını söyler. Çocuklar sürekli uyuduklarının farkında vardıktan sonra babalarının bundan sonra getirdiği hiçbir içeceği içmeyeceklerine dair kendi aralarında söz verirler.

Avukat Baba  çocukları ile birlikte Kahramanmaraş’a döndüklerinde 4 kardeş Annemizin bu evde hatırası var biz bu evde kalamayız dedikten sonra bağ evine yerleşirler.

Baba çocuklarının intihar eylemlerinden haberi olduğu için evdeki intihar malzemelerini ortadan kaldırmakla işe başladı.

Avukat Baba herhangi bir tehlikeye karşı bahçıvanı sık sık uyararak çocuklarını takip etmesini istiyor.

Baba çocuklarından büyük olanına ‘Eğer intihar ederseniz Anneniz ölür’ diyerek mesaj atar. Bu mesaja 4 kardeş çok sinirlendiler. Akşam yemeğinden sonra 4 kardeş arabaya binip yüksek sesle müzik dinlemeye başladılar ve bahçıvan ı da alışveriş yapmak üzere gönderdiler.

 Alışverişten gelen bahçıvan yerdeki izmaritleri, etrafa saçılmış alkol şişelerini ve çerez artıklarını gördü ve çocukları aramaya başladı ancak çocuklar bağ evinin hol kısmında ve diğer dört odada kendilerini asmışlardı.

İntiharın asıl nedeni İstanbul da yaşamaya alışan bir entelektüel anne ve Anneye hastalık derecesine kadar bağlı 4 kardeş. Kahramanmaraş’a alışamayan anne ve kardeşler kendi içlerinde bir bağ kurmaya başladıktan sonra, Annenin hayatını kaybetmesi bütün planları altüst etmiş ve çocukları intihara sürüklemişlerdi.

İŞTE O VİDEO;

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.