Kahramanmaraş’ın milli gururu, Veysel Gülmez

Kahramanmaraş’ın adını uluslararası pistlerde duyuran 2017 U-23 Dağ Bisikleti Türkiye Maraton Şampiyonu Veysel Gülmez Diriliş Haber Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2018 10:12
Kahramanmaraş’ın milli gururu, Veysel Gülmez

HABER: EMRE BOZ

Kariyerinden bahseden Gülmez, bir çok başarıya imza attığını da belirtti. Gülmez, Kahramanmaraşlı sporcuların her zaman yanında olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’ya teşekkürlerini de sözleri arasına ekledi.

Veysel Gülmez, mahalle aralarında başlayan macerasını şu sözler ile anlattı; “Küçük yaşlardan beri bisikleti çok seviyorum. Okuluma, işime, her yere bisiklet ile gelip gidiyordum. Bisiklet sporu sayesinde ilimizde çok güzel doğa harikası yerleri keşfettim. Bunlar bende çok güzel duyguları ortaya çıkardı. Yerelde düzenlenen halk yarışlarına katılmaya başladım. SGK Halk yarışında birinci oldum. Daha sonra İstanbul’da düzenlenen bir yarışa katıldım ve milli sporcular arasında 5. Sırayı aldım. Milli sporcu olma merakım orada başladı. Düzenli ve disiplinli bir çalışma ile bu hedefime de başarı ile ulaştım. Bu hedefimde bana her türlü destek olan Cemal Kuş ağabeyime teşekkürlerimi iletiyorum”

Dağ Bisikleti sporunun zorlukları hakkında şu sözlere yer verdi; “Aslında yarışlarımızın hepsi dağ yollarında, arazi, kaya inişleri, keçi yolları, teknik inişler ve çıkışlar barındıran oldukça zor ve yorucu bir parkurlarda, turlu ve km bazında yapılıyor. Her ne kadar zor olsa da severek yapıyorum bisiklet sporunu. Bana birçok şey kazandırdı. Üniversiteyi bisiklet sporu sayesinde kazandım, milli sporcu olduğum özel yetenek sınavı ile girdim. Kolay yönü olduğunu düşünmüyorum. En güze yanı spor olması”

kahramanmaras’in-milli-gururu,-veysel-gulmez2.jpg

KAHRAMANMARAŞLI SPORCULARIN DESTEKLENMESİ LAZIM

Veysel Gülmez açıklamalarında bisiklet sporuna ilgisi olanlara sonsuz destek verdiğini belirtti.

Gülmez’in devam eden açıklamaları şu şekilde; Bisiklet sporu diğer ferdi branşlara göre azda olsa pahalı bir spor. Bisikletlerin fiyatları pahalı olduğu için kendi çabalarımız bir yere kadar ilerliyoruz. Yol bisikletim biraz maliyetli olduğu için ben alamadım, bu konuda da sporcunun yanında olan, her zaman destek sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ali İhsan Kabakçı Bey’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çalıştırmış olduğum 5 sporcum var, bunlar ise kendi çabaları ile bir yerlere gelmeye çalışıyorlar. Ben abileri, hocaları olarak onlara her hafta antrenman programı düzenliyorum, beslenme sağlık vb konularda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ‘bir çocuk bir hayat’ demektir. Yarışlara birlikte gidiyoruz onlara liderlik yapıyorum. Maddi boyutta maalesef elimden bir şey gelmiyor. Pahalı bir spor olduğu için onlarında desteğe ihtiyacı var. İlimizde bir çok büyük firmalar var fakat bu güne kadar bir destek sağlamadılar. Aslında en büyük reklam bisiklet üzerinde yapılıyor. Türkiye’nin hemen hemen her iline gidiyoruz pedal basıyoruz her yerde keşke ilimizin büyük iş adamları ve büyük firmaları biraz destek sağladığı zaman hem bisiklet sporunda hem diğer branşlarda ilimizde milli sporcu sayısı artmış olacak”

kahramanmaras’in-milli-gururu,-veysel-gulmez1.jpg

Veysel Gülmez’in Kahramanmaraş’a getirdiği başarının tablosu

2013 Bursa Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası 6.’sı

2014 İstanbul Delta Gold MTB yarışı 5.’si

2015 Hırvatistan MTB Cup C2. 3.’sü

2015 İstanbul MTB Cup 3.’sü

2016 Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası 2.’si

2016 Cappodacia S2 MTB Cup Eliminator 3.’sü

2016 Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası 5.’si

2016 Manisa Spil Lion MTB Yarışı 3.’sü

2016 Gaziantep MTB Cup 3.’sü

2017 Türkiye Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonu

2017 Üniversiteler Arası Dağ Bisikleti Şampiyonası 2.’si

2017 Cappodacia S2 MTB Cup Eliminator 2.’si

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.