Kahramanmaraş'ın Lezzet Hazinesi: Maraş Tarhanası AB Tesciliyle Tanındı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş'ın önde gelen yöresel lezzetlerinden biri olan Maraş Tarhanası'nın Avrupa Birliği tarafından tescil edildiğini duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2023 12:28
Kahramanmaraş'ın Lezzet Hazinesi: Maraş Tarhanası AB Tesciliyle Tanındı!

Maraş Tarhanası, Çağlayancerit Cevizi'nin ardından şehrin Avrupa Birliği tescilli ikinci ürünü oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin yöresel lezzetlerini ve geleneksel el sanatlarını ulusal ve uluslararası düzeyde daha tanınır hale getirmek amacıyla tescil başvurularını sürdürmekteydi.

Bu çerçevede, Çağlayancerit Cevizi'nin ardından Maraş Tarhanası da Avrupa Birliği tarafından tescil edildiğini duyurdu.

Maraş Ticaret Borsası tarafından 2010 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'na tescil ettirilen Maraş Tarhanası, Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılında Avrupa Birliği'ne yaptığı başvuru sonucunda, 3 yıl süren müzakerelerin ardından Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak, Çağlayancerit Cevizi'nden sonra şehrin Avrupa Birliği tescilli ikinci ürünü olarak kayıtlara geçti.

tarhana.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Şehrimizin yerel değerlerinin hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınması ve hukuki haklarının korunması amacıyla tescil başvurularımız devam ediyor. 2010 yılında Kahramanmaraş Ticaret Borsası tarafından Türkiye'de coğrafi işaret tescili alınan Maraş Tarhanası, Büyükşehir Belediyemiz liderliğinde gerçekleştirilen Avrupa Birliği başvurusu sonucunda dünya çapında tanınırlığa kavuştu. Çağlayancerit Cevizi'nin ardından Kahramanmaraş'ın bir diğer değeri olan Maraş Tarhanası'nın da Avrupa Birliği tescili alması, bizleri mutlu etmektedir. Yerel değerlerimizin ulusal ve uluslararası alanda tescili, ürünlerimizin dünya pazarında daha geniş bir yer edinmesi için tüm paydaşlarımızla işbirliğini sürdürüyoruz" denildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.