Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu: Deprem Sonrası Ruhsal Sıkıntılara Dikkat Çekti!

DEVA Partisi Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş depremi sonrası bölgedeki ruh sağlığı hizmetlerinin artırılması çağrısında bulundu. Destek için acil önlem alınmalı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 11:54
Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu: Deprem Sonrası Ruhsal Sıkıntılara Dikkat Çekti!

Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremlerin ardından bölgedeki vatandaşların hala felaketin etkilerinden kurtulamadığını belirterek, "Deprem bölgesinde ruh sağlığı hizmetlerinin artırılması gerekmektedir." çağrısında bulundu.

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda partisi adına konuşma yaptı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından ortaya çıkan sorunları dile getiren Karatutlu, "Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde 13 milyon insanı etkileyen büyük depremin yol açtığı can ve mal kayıplarının yanı sıra, bölge halkı büyük bir ruhsal baskı altına girdi. Deprem sonrasında insanlar arasında panik atak, stres bozukluğu, depresyon, travma sonrası aile içi çatışmalar, gençlerde kaygı bozukluğu gibi sorunlar had safhada. Sağlık Bakanlığı, bu durumda bölgeye psikiyatri doktoru, psikolog, sosyal hizmet uzmanı gibi destekleri henüz sağlamadı; ayrıca bölgede bu konuda kurumsal bir yapılanma da bulunmuyor. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nı, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya gibi illerde yaşanan travmanın etkilerinin uzun yıllar süreceğini hatırlatarak ruh sağlığı hizmetlerini artırmak üzere harekete geçmeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.