Kahramanmaraş Göksun'a Doğalgaz Projesi: Ekonomiye Katkı Sağlayacak Dev Yatırım!

Göksun doğalgaz projesi hızla ilerliyor! 53 kmlik boru hattıyla ilçe tamamı doğalgaza kavuşacak. Ekonomiye katkı ve rahat yaşam geliyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 12:08
Kahramanmaraş Göksun'a Doğalgaz Projesi: Ekonomiye Katkı Sağlayacak Dev Yatırım!

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine doğalgaz arzını sağlamak üzere başlatılan boru hattı inşa çalışmaları büyük bir ivme kazanmış durumda. Göksun ile Afşin arasında uzanan 53 kilometrelik hattın döşeme işlemleri 25 gün önce başlamış ve hızla devam etmektedir.

ARMADAŞ firması tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, toplamda 53 kilometrelik hat boyunca 35 kilometrelik bölümde borular yerleştirildi ve 17 kilometrelik bölümde kaynak işlemleri tamamlandı. Ayrıca, kaynak işlemleri ve testi tamamlanan 10 kilometrelik alanda borular kapandı.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, ARMADAŞ Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz, Göksun Şube Müdürü Mustafa Akçul, Proje Müdürü Eshabil Tatlı ve Göksun-Afşin-Elbistan Altyapı Sorumlusu Metin İslamoğlu ile birlikte yapılan çalışmaları inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

goksun-dogalgaz-boru-hatti-calismasi-basladi.jpg

Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Şu anda 53 kilometrelik hat inşaatında Afşin sınırından Göksun’a kadar olan kısmında çalışmalar hızla devam ediyoruz. Burada 35 kilometrelik bölümde boruların döşendiğini, ayrıca 17. kilometrede kaynak işlemlerinin tamamlandığını gördük. Bu projeyle birlikte Göksun’un tamamı doğalgazla buluşacak. 2019 yılından beri belirli mahallelerimizde doğalgaz kullanıyoruz ancak taşıma yöntemiyle olduğu için tam anlamıyla hizmet veremiyorduk. İnşallah bu boru hattıyla birlikte Göksun ilçemizin tamamı doğalgaza kavuşacak, hem ekonomimize katkı sağlayacak hem de halkımızın yaşamını kolaylaştıracak.”

“BU YATIRIMLAR GÜÇLÜ BİR DEVLETİN GÖSTERGESİDİR”

Başkan Aydın, 6 Şubat depremlerinin ardından ülkenin normalleşme sürecinde böylesi büyük yatırımların devam etmesinin güçlü bir devletin varlığının bir göstergesi olduğunu vurgulayarak şunları ekledi: “6 Şubat depremleri gibi büyük felaketlerle karşılaşmış olmamıza rağmen, toplu konut projelerinin, kırsal konutların ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmaya devam edilmesi, bu tür büyük yatırımların yapılması, ülkemizin güçlü bir devlet olduğunu gösteriyor. Bu başarılı yatırımın Göksun’a hayırlı olmasını diliyorum. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“ÇALIŞMALARIN 3 AY İÇİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR”

ARMADAŞ Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz ise boru hattı çalışmalarının yüzde 30 seviyelerine geldiğini ve hava şartlarının müsait olması durumunda 3 ay içinde çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Yılmaz, tamamlandığında Göksun İlçesi'nin doğalgaz akışı problemini ortadan kaldıracağını söyledi: “Boru hattı çalışmalarımız bir ay önce başladı ve şu an yüzde 30 seviyelerine ulaştık. Hava şartları uygun olursa 3 ay içinde projeyi tamamlamayı planlıyoruz. Bu çalışma sonunda Göksun ilçemizin doğalgaz problemini çözeceğiz. Belediye Başkanımıza sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ederim. Göksun’a hayırlı olsun.”

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.