Kahramanmaraş İçin Tarihi Dönüşüm: Dirençli Şehirler Projesi Hayata Geçiyor

Kahramanmaraş'ta dirençli şehirler projesiyle gelecek şekilleniyor. Depreme dayanıklı yapılar ve yeşil alanlarla şehir yeniden doğuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2024 10:19
Kahramanmaraş İçin Tarihi Dönüşüm: Dirençli Şehirler Projesi Hayata Geçiyor

Kahramanmaraş ve civar şehirlerin kaderini değiştirecek olan Dirençli Şehirler Projesi'nin detayları, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açıklandı.

Güler, Malatya'da gerçekleşen bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Malatya'nın altyapı ve üstyapı dahil olmak üzere depreme karşı dayanıklı, sağlam konutlar, çevreye katkı sağlayan parklar ve diğer inşa faaliyetleri ile önümüzdeki beş yıl içerisinde büyük bir gelişim içinde olacağını" ifade etti.

Toplantı, AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er'in projelerini tanıtmak üzere Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Güler, burada yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm konusunda yapılan yasal düzenlemelere de değindi. Kasım ayında yürürlüğe giren yeni düzenlemelerle Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın kurulduğunu belirten Güler, "Bu sayede Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'nın yakın gelecekte bambaşka bir görünüme kavuşacağına inanıyorum" dedi.

DEPREMDEN ETKİLENEN ŞEHİRLER AYAĞA KALDIRILACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver de, 2020 yılında Elazığ merkezli gerçekleşen deprem sonrası bir ayını Malatya'da geçirdiğini hatırlatarak, böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ettiğini ifade etti. Suver, "Bir hemşehriniz olarak Sami Bey'in yanında olmanızı diliyorum" dedi.

Sami Er de, tüm planlarının depremden etkilenen şehri ayağa kaldırmak üzerine kurulu olduğunu belirtti. En önemli projelerinin depremzedeleri kalıcı konut ve iş yerlerine kavuşturmak olduğunu vurgulayan Er, kentsel dönüşüm için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını ve kendi kendini finanse eden bir model üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Projelerin gerçekleşmesiyle birlikte Kahramanmaraş başta olmak üzere, Hatay, Adıyaman ve Malatya'nın yüzünü güldürecek gelişmelerin kapıda olduğu belirtildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.