KADINLAR MESLEKLERİYLE ŞAŞIRTIYOR-ÖZEL HABER-

Çalışma hayatında kadın erkek işi olmaz diyen kadınlar onlar. Kimi marangozluk, kimi hakemlik, kimi postacılık yapıyor. Kahramanmaraşlı bayanlar yaptıkları işlerle adeta erkeklere taş çıkartıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2016 10:21
KADINLAR MESLEKLERİYLE ŞAŞIRTIYOR-ÖZEL HABER-

Marangoz Aletlerini Ustalıkla Kullanıyorlar

Andırın ilçesinde "ağaç süsleme ve boyama kursu"na katılan kadınlar, "erkek mesleği" olarak bilinen marangozlukta ortaya koydukları eserlerle adeta erkeklere rakip oldu.

Kursiyerlerden ev hanımı Rukiye Paksoy her türlü marangoz aletini büyük bir ustalıkla kullandıklarını söyledi. Marangozluğa "erkek işi" denildiğini belirten Paksoy, yaptıkları çalışmalarla bunun öyle olmadığını gösterdiklerini dile getirdi. Kadınların erkeklerden daha güzel işler çıkardığını savunan Paksoy, "Kadınların yapamayacağı iş yok. Kadınların mutfakta başarılı olduğunu söylerler ama aslında kadınlar her alanda başarılıdır. Bunu da burada gösterdik" diye konuştu.

kadinlar-meslekleriyle-sasirtiyor.jpg

Sokak Sokak Mektup Dağıtan Postacı Kadınlar

Son yıllarda teknolojini gelişmesiyle postacılar artık resmi evrak getirse de postacıların halk nezdinde yeri başkadır. K.Maraş’ta postacı bayanları görenler önce şaşırsa da daha sonra buna da kadın eli değmiş güzel de olmuş diyorlar. Bir günde yaklaşık 17 bin mektup, bin 306 resmi evrakı adreslerine teslim eden Kahramanmaraş PTT Müdürlüğü Dağıtım Servisi, bayan personelin sahaya çıkmasıyla hizmet kalitesini artırdı.
PTT’de posta servisinde görev alan Sema Kavak, Gülay Gülpak, Feride Kurnaz, Ülker Zehir, Dilmen Gülal Güner ile Saadet Koska vatandaşlara hizmet etmekten mutlu olduklarını söylediler.

kadinlar-meslekleriyle-sasirtiyor.jpeg

Futbol Maçını Yönetiyor

Futbol maçları bayanların her zaman uzak olduğu bir spor dalı olmuştur. Evde maç izleyen kocalarına bile tahammül edemeyen kadın sayısı azımsanamayacak derecededir.  Tuğba Güneş Atay ise erkek futbol maçlarını yöneten bir hakem. O da mesleğin kadını erkeği olmaz diyenlerden. Maça gelen seyirciler hakemin bayan olduğunu görünce şaşırsalar da bir süre sonra buna alışıyorlar. Hatta futbolu sevmeyen bayanlarından şikayetçi olan erkekler bir bayanın maçı yönetmesinden memnun olduklarını dile getiriyorlar.

kadinlar-meslekleriyle-sasirtiyor-(2).jpg

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.